Es van Velzen

Es van Velzen

Supervisor in dagelijks leven bij een heel fijn bedrijf. 4 jaar geleden live gaan zingen met angst in knieën. Door een zus van een vriendin ben ik een keer live gaan zingen op een braderie. Onervaren, supergaaf, maar doodeng! Maar dankzij de goede en lieve motivaties van collega zanger/zangeres Luc Meijer en Nancy Visser en feestboot Ms. De Jordaan ben ik door gaan zetten. Zij boden mij het podium. Daar kwamen later ook nog Peet van der Kamp, zangers Franz Joostink, Johan v Duijn, Wilfred Belles, Cafe 't Kottertje in IJmuiden en Studio Westpoort Amsterdam met Ome Jan de Bie bij.

Nadat ik mijn eerste eigen orkestband had laten maken bij de Music Experience Studio zonder de gedachte dit ook op te nemen, kwam ik, mijn inmiddels grote vriend, Appie Hofstede van IDream Pictures op m'n pad tegen. Hij maakte hobbymatig clips, had een mooie home studio en ik had een mooie band en kon redelijk zingen. Appie en ik besloten om wat te gaan doen met "De wil van het leven", en dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat het naar onze zin was. Dus dat werd uiteindelijk een heel project dat bijna 3/4 jaar geduurd heeft. Met recht.. Bloed, zweet en tranen. Maar man, wat een mooi en fantastisch eindresultaat was dat geworden.

De samenwerking tussen Appie Hofstede van IDream Pictures en mijzelf is daarna niet gestopt. Sterker nog, we zijn samen meteen een nieuw nummer gaan ontwikkelen waarvan ik niet alleen de bandindeling zelf bedacht heb (met behulp van een basisband) en heb laten maken door FH Produkties in Apeldoorn, maar ook de tekst zelf geschreven heb.Gezien we beide met een heerlijk vakantie en feestgevoel in ons hoofd zaten, is het een heerlijk Nederlandstalig, zomers nummer "Geniet van het leven"geworden met een goede beat waarin je jezelf moet wanen in tropisch gebied, veel zon, palmbomen, witte stranden en een blauwe zee met een 'groot feest aan het strand' of 'op een partyboot' gehalte! Maar er zit ook een serieuze boodschap in de tekst. Dat blijf ik belangrijk vinden aldus Es van Velzen. In 2020 kwam ik in contact met Frank Verkooyen en in zijn studio ontstond de hit "Dolores", welke tot op heden nog volop gedraaid wordt en in 2021 kwam mijn opvolger "Ik doe wat ik doe". Maart 2022 zijn we wederom de studio ingedoken en brengen nu "Als ik naar je kijk", de verwachtingen zijn erg hoog voor deze fantastische single. Es van Velzen is te boeken voor elk soort gelegenheid.


Voor boekingen en info Es van Velzen :

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.