Rosy Pereira

Rosy Pereira werd geboren op 23 augustus 1951 in Jakarta (Indonesia) als Baby Pereira, de jongste telg uit een nest van 3 kinderen van de populaire Hawaíían/steelguitarist Coy Pereira, die in Nederland meer dan 40 jaar deel uit maakte van de legendarische ‘Kilima Hawaííans’. De familie Pereira meerde op 29 februari 1960 met het passagierschip “De Waterman” in Nederland aan en herenigde zich met de rest van de muzikale familie Pereira, die al eerder in Nederland waren. Vanzelfsprekend werd er in de huiskamer alleen maar gemusiceerd en gewerkt aan een groot repertoire, terwijl moeder Hetty met de tantes in de keuken stonden; eten hoort er nu eenmaal bij én muziek maak hongerig.

Nog geen 14 lentes jong formeerde ze samen met broer Richard haar eigen Soulband Objection en reperteren werd dan gedaan in de grote schuur van de familie, want de buren waren onderhand toch al gewend aan de herrie(!) die de jongelui konden maken. Al snel wonnen ze een paar talenten-jachten en werd Objection uitgenodigd om in het voorprogramma van Pink Floyd op te treden in de Rottedamse Doelen.

Objection moest vaak vrij van school vragen om ’swoendags in N.C.R.V’s live-uitzending Jeugdland van Eddy Becker op te treden en zo kreeg de band ook steeds meer een bekende naam.

Twee jaar later werd Rosy, die destijds Baby May heette, gevraagd om als vaste zangeres te zingen bij de Belgische band Bobby Setter, maar tevens ook bij Big Band Jean Jacques, die Baby bij de BRT bracht voor verschillende televisie-uitzendingen met het Groot BRT Orkest o.l.v. dirigent Francis Bay.

Haar eerste single “Serenade To Summertime”, toen was ze 18 jaar, werd in Parijs opgenomen en geproduceerd door José Bartell en Jean-Claude Petit, onder label Barclay.

Hetzelfde jaar in ’69 schitterde ze in de (Amerikaanse) musical ‘The Last Days Of Isaac’, die in het Vlaams (De Laatste Dagen Van Isaac) èn in het Frans (Les Derniers Jours d’Isaac) in Le Theatre DeLa Monnaie (Muntschouwburg) in Brussel werd opgevoerd.

In 1970 vertegenwoordigde ze Zweden op het songfestival voor het ‘Gouden Orpheus’ in Slantchev Briag in Bulgarije, waar ook Ben Cramer voor Nederland en JB Euson voor Aruba meedeelden.

Haar broer Richard, die als hoofdtechnicus bij de NOS werkte, zorgde er voor dat ze in kontakt kwam met Charlie Nederpelt en heeft ze met VARA’s dansorkest vele radio-uitzendingen gemaakt bij de VARA, zo ook met het combo van Henk Westrus. Toen ze door Herman Stok werd gevraagd voor een interview in zijn populaire radioprogramma ZI, werd haar naam door velen gefluisterd in de wandelgangen van het NOS-complex en uiteraard volgden programma’s zoals Muzikaal Onthaal met Metropool Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo (+) en Van Twaalf tot Twee van Hans van Willigenburg en Met Liedjes Het Land In van Jacques van Montfoort. 

Produkties en/of koortjes voor: Bart vd Laar, Peter Schön, Jack Jersey, Hans Vermeulen (It’s My Time Now)

Het was in 1975: de Belgische band The Top Hits, waar Baby May regelmatig bij zong, die een cassettebandje van haar radio-uitzendingen en live optredens naar Andres stuurde toen Sandra en Andres uit elkaar gingen en voor ze het besefte, was ze al voor de leeuwen gegooid in de Nederlandse showbizz. Binnen 9 weken werd de LP ‘My Love’ goud en meerdere successen volgden. 

Na amper 4 jaar ging het duo uit elkaar en Rosy ging op solo-tour, terwijl Andres met Debbie verder ging.

1978 -1980: Maxi-Single “It’s Ok For Me”, geproduceerd door Peter Schön en Ger Loogman; hetzelfde jaar 1978 vormde ze samen met Bonnie en Debbie en namen de single ‘Oh Boy’ op, geproduceerd door Peter Koelewijn; 1979 deed ze aan 3 aflevering mee van Eddy Becker’s  TV-programma 'Kwistig Met Muziek', waar o.a. ook The Blue Duamonds en Loeki Knol aan meewerkten. 

In 1980 wilde ze even een rustpauze in haar carrière inlassen omdat ze naar een gezin verlangde en weldra werd haar geluk compleet: dochter Shakira werd geboren en het jaar daarop kondigde zoon Romano zich aan.

In 1989 samen met producer/drummer/ zanger Jan UItterlinden vele produkties gemaakt voor vele artiesten en bands in hun opnamestudio Crossroad Sound Studio in Hellevoetsluis en uiteindelijk resulteerde hun samenwerking tot eigen produkties als duo Rosy & Jay en later in Duitsland, als het accoustic duo Jan und Baby.  Ze verhuisden naar Duitsland NRW en later Niedersachsen, waar ze een geheel nieuw leven opbouwden en muzikaal zeer succesvol waren bij het Duitse en Oostenrijks publiek.

In 2002 werd kanker bij Jan Uitterlinden geconstateerd en stierf uiteindelijk op 8 juni 2004 .... Nog 2 jaar heeft Rosy alle optredens, die de zaaleigenaren ‘met goede hoop’ nog steeds open hadden gehouden, helemaal in haar eentje afgerond. 

Na het overlijden van haar vader Coy Pereira in 2005, keerde ze in 2006 uiteindelijk weer terug naar Nederland en pikte de muzikale draad, tussen het oppassen op haar 4 kleinkinderen door, heel voorzichtig weer op ..... 


Voor boekingen en info Rosy Pereira

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.