Frank Hoek scoort hit met "Ik zeg houdoe"

Heb jij de kraker al gehoord? Een ode aan het Brabantse woord ‘houdoe’ wordt een carnavalskraker, gezongen door Frank Hoek, geproduceerd door Kees Tel.

 

Oorsprong carnavalskraker

Wim Daniëls – taalkundige en schrijver – heeft een boek over het favoriete woord van vele Brabanders ‘houdoe’ geschreven. Naast zijn boek – die op 7 februari uitkomt – heeft Daniëls zelfs een carnavalskraker geschreven. Goede toevoeging uiteraard! Na een oproep van Wim Daniëls is Frank Hoek de studio van Kees Tel ingedoken en ze hebben samen een ware carnavalskraker uitgebracht. De carnavals-hit heet ‘Ik zeg houdoe’.

 

Een echte meezinger ‘ik zeg houdoe’

Het lied is na één keer luisteren gemakkelijk mee te zingen. Het refrein luidt als volgt: ‘Ik zeg: houdoe, houdoe, houdoe, mar kom mar vlug wer trug. Ik zie oe toch zo gèère, ik zie oe liefst wer vlug.’ Wij krijgen het lied nu al niet meer uit ons hoofd. Wat jij?

De carnavalskraker ik zeg houdoe loopt als een trein. Binnen 19 uur waren er op YouTube al 4100 weergaven. Daarnaast is de hit op diezelfde avond te zien geweest in het programma van Twan Huys RTL Late Night, waarin Patty Brard het als een hit toekent.

 

Frank Hoek boeken

De uit Den Bosch afkomstige Frank hoek heeft bekendheid opgedaan samen met Nol Roos, welbekend als feestduo ‘Bad Brothers’. Ze behaalden successen met singles zoals ‘Een bakske Koffie’ en ze stonden ook weer in de hitlijsten met ‘Linkerbeen, rechterbeen’.

Een echte entertainer in hart en nieren, dat is Frank Hoek! Hij heeft al heel wat uren op het podium doorgebracht. Hij zingt zowel Nederlands- als Duitstalig en is een populaire artiest onder andere bij de schlagerfeesten. Ook ‘Feesten door de nacht’ en ‘Koning van de feesttest’ heeft Frank Hoek op zijn naam staan.

Laat de koning van de feesttent niet aan je voorbijgaan! 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.