Artiesten/nieuws


Chantal vd Biezen brengt “Just an illusion” in een nieuw jasje

 

Chantal: Het is alweer even geleden dat ik actief in de muziek bezig was.

In het kort gezegd, de tijd vliegt.

Maar nu 2021 met een start naar 2022 ben ik weer terug. Met een nieuwe frisse start en nieuw repertoire zie ik het nieuwe jaar helemaal zitten.

Dit keer heb ik gekozen voor een cover "Just an illusion". Mijn volgers op social media vonden dit een super idee en ik wilde deze graag voor hun opnemen.

Ook Gerjo Gielen van Deyoso Records las dit en nam contact met mij op. Hij zei: Als je dit nummer wil doen, oke, maar maak er wel een eigen sound van en laat alle kenmerken van het nummer in ere! Dit sprak mij erg aan en samen zijn wij de uitdaging aangegaan om dit nummer helemaal mijn eigen te maken in mijn "nieuwe" style.

“Just an illusion” is een echte popschlager geworden met alle kenmerken die het moet hebben.

Zowel de vocals als de sounds zijn echt van deze tijd.

Ik ben ook zeer trots op het product wat we hebben neergezet. Ik hoop dat jullie mijn nieuw nummer ook helemaal top gaan vinden.

Deze is ook te downloaden en te streamen op alle belangrijke portals zoals b.v. Spotify en Deezer.


Persbericht MFILOSVIE

 

Maak kennis met Mfilosvie, een Amsterdamse artiest die jou met aanstekelijke beats en eerlijke raps meeneemt in zijn wereld.

Michael Kidane Ande (1992) werd geboren in Duitsland, maar woont sinds zijn 16e jaar in Amsterdam. Zijn roots liggen in Eritrea en dat hoor je terug in zijn muziek. Het hebben van respect voor elkaar is belangrijk in zijn cultuur en vormt de rode draad in zijn lyrics. De tracks gaan over wat hij om zich heen ziet, meemaakt en waar hij voor staat. Hiermee wil hij mensen inspireren, motiveren en een positief gevoel geven.

Al sinds jongs af aan schreef Michael teksten, maar op zijn 17e begon hij pas met rappen en optreden. Een belangrijke inspiratiebron is zijn inmiddels overleden vader, die veel gedichten schreef in zowel ouderwetse als moderne taal. Qua muziekstijl haalt hij zijn inspiratie uit rappers als 2pac, Akon en Nipsey Hussle.

Achter de schermen is Mfilosvie bezig met het opnemen van zijn tracks. Nu brengt hij eerst "Mami" en In 2022 gaat hij al deze tracks releasen voor het publiek, vastberaden om zijn verhaal op het podium over te brengen.


HaveNLoos - Sint en Piet Wie Kent Ze Niet

 

Nu de circulaire economie booming is probeert HaveNLoos ook

zoveel mogelijk resultaat en plezier te halen uit 1 opname.

Na de enorme hit Nooit Meer,

https://open.spotify.com/album/0PmYf37BSa5IP4SA56gpOM?si=FdGcQ8HGQ0q2AVpOPXhZJw

is het nu tijd voor Sint en Piet, een inclusief Sinterklaas liedje voor volwassenen.

Met dit leuke Sint en Piet nummer partyse en veel plezier!!!!


“Mijn moeder zei nog” nieuw uitgebrachte cover van Frank Hoek

 

Het is een hele uitdaging: een bestaande grote hit in het dialect,  uit te brengen in ABN. De Brabantse zanger Frank Hoek gaat dat niet uit de weg. Hij heeft “Ons moeder zeej nog” van Jan Biggel omgedoopt tot “Mijn moeder zei nog”. Dat is Frank wel toevertrouwd. De uit de Hoofdstad van de carnaval ‘s Hertogenbosch afkomstige zanger vertelt dat “Ons moeder zeej nog” oorspronkelijk een cover is van “To Whom it concerns” van Chris Andrews. “Ons moeder zeej nog” is een groot Brabants succes en wordt hier in iedere kroeg op ieder feest gedraaid, maar mensen van buiten Brabant kunnen het niet verstaan en ik besloot de tekst te veranderen en er een voor iedereen verstaanbaar nummer van te maken. Ik heb in de tekst wat dingen aangepast, het is vrouwvriendelijker en een compleet eigen couplet, en ik zing het nummer op mijn eigen manier. Ik ben zelf heel blij met het resultaat en ik hoop het publiek ook. Het zou me trots maken als mijn nummer straks overal in het land te horen is. Daar doe ik het voor en dat ik hierdoor lekker kan optreden”. Frank Hoek timmert al bijna 40 jaar aan de muzikale weg. Hij heeft ongeveer dertig singles gemaakt en zat ongeveer acht jaar in het duo Bad Brothers. Met dit duo scoorde hij de grote hit “Bakske koffie”. “Dat is ook een nummer in het dialect, dus dat zing ik ook hoor, maar ik denk dat het leuker is als iedereen een nummer kan verstaan en mee kan zingen”. Frank Hoek is maar wat blij met zijn uitvoering van “Mijn moeder zei nog”. Hij krijgt veel positieve reacties binnen. “Het nummer wordt nu al in veel kroegen gedraaid, dus dat gaat goed. Het is een leuk liedje, een echt feestnummer. Een carnavalsnummer is het niet, maar er komt er nog wel één aan. Samen met Sjef van Creij vorm ik een duo en wij komen binnenkort met een carnavalskraker”. Vooralsnog is het eerst genieten van “Mijn moeder zei nog”, waarvan de insiders zeggen dat deze in de carnavalslijsten zeker een plek zal weten te veroveren.


Gerard brengt troost

 

Wie is Gerard? Gerard is een man met een verhaal. Zijn verhaal zit doorweven in de muziek die hij de komende tijd gaat uitbrengen.

Na drie jaar intensief gewerkt te hebben aan zijn soloalbum, komt Gerard nu met zijn eerste single ”Voor jou”.

De inspiratie voor dit nummer was het verdriet van zijn vriendin, wat zij af en toe nog kon hebben om het verlies van haar vader, die enkele jaren eerder overleden was.

Het nummer “Voor jou” is voor Gerard de manier om zijn geliefden en dierbaren te herdenken die hem ontvallen zijn.

De Grand piano in de Wisseloord studio’s, waar het hele nummer met de videoclip is opgenomen, samen met de cello’s en violen, zijn de basis voor dit nummer waarin alles

Intens echt is, de tekst, de melodie en de arrangementen.

De hoop van Gerard voor dit nummer is, dat hij velen troost, kracht en steun met “Voor jou” kan geven op de moeilijke momenten, die voor iedereen ooit voorbij zullen komen. 


Wilbur Zitman: ‘Het is goed zo’

 

Nee, dit is niet het einde van de zangcarrière van de Zuid-Hollandse zanger maar de titel van zijn nieuwe nummer dat op vrijdag 29 oktober uitkomt. ‘Het is goed zo’ gaat over het einde van een relatie maar dan anno de 21e eeuw. ‘Eigenlijk een old-school Nederpop nummer met een verrassende wending’, aldus een tevreden Wilbur die met dit nummer weer eens een nieuwe weg inslaat. 

Wilbur timmert al een paar jaar aan de weg en heeft in die tijd allerlei genres uitgeprobeerd, van carnavalskrakers met De Zingende Schilder, tot rap, rock en roll en de ‘Elvis-sound’ als Jack Speck. Met het vorige nummer ‘Echte vrienden’ is Wilbur voor het eerst onder zijn eigen naam uitgekomen. 

‘Old-school Nederpop betekent voor mij een lekker ritme, leuke muziek en teksten in het Nederlands. Ouderwets gaat het nummer over een vergane liefde maar als de twee elkaar weer ontmoeten, blijkt er toch nog een vonk te zijn. Ze besluiten verder te gaan als ‘friends met benefits’ en daar zijn ze allebei tevreden mee. Ik merkte dat het in het dagelijks leven onder de jeugd nogal eens zo gaat, na de break-up is er geen verdriet en pijn waardoor er altijd nog iets blijft bestaan En dat is goed zo!’ Het nummer is gecomponeerd door Boudewijn van Trigt en geschreven door Boudewijn en Wilbur. De twee werkten al vaker samen aan diverse nummers. Wilbur heeft de zanglijn aangepakt. Het resultaat mag er ook nu weer zijn. En wie denkt dat het een autobiografisch nummer is, heeft het mis. Wilbur vierde onlangs nog zijn 12,5 jarig huwelijk.  Wilbur is ook vermaard om zijn hilarische clips. Deze keer ook weer? ‘Nee, dat past niet bij het nummer’, zegt hij. ‘Ik ben zelf ook niet te zien in het filmpje. Acteurs Fleur de Bruin en Justin Schoenmaker kwamen naar mijn geboortedorp Voorschoten voor de opnames in de prachtige Voorstraat met de 17-eeuwse panden. Ze ontmoeten elkaar op het terras van La Casita, drinken aan de bar een drankje van Het Wapen van Voorschoten en eindigen in één van de B&B kamers van Spaans Restaurant La Casita. De rest laten we aan ieders verbeelding over……’

Voor de opnames en de montage tekende Wilbur’s dorpsgenoot Hans Dijksterhuis van Multivision. ‘Ik ben heel blij met het resultaat maar je moet het zelf maar zien’, adviseert hij. 

En dat kan vanaf 29 oktober. Dan is het nummer te horen en te zien op www.jackspeck/artiest-Wilbur en streamingdiensten als onder andere spotify, Itunes en youtube. Wilbur heeft inmiddels een indrukwekkende avondvullend programma opgebouwd en treedt regelmatig in het land op. 


Marinho brengt "Bimba Bella" opnieuw tot leven !

 

De nazomer is in aantocht het was voor iedereen een bewogen jaar, Uiteraard ook voor de Horeca en Entertainment industrie,

Maar nu mogen we eindelijk weer!

Ook voor Marinho betekend dit groen licht.

Marinho is opnieuw de studio ingegaan om daar een oud nummer van de Belgische zanger Willy Williams (Bimba Bella uit 1964)

op te nemen dit uiteraard in een geheel nieuwe eigentijdse uptempo versie,

Na zijn succesvolle single Griekse nacht die eerder dit jaar is uitgebracht,

Heeft Marinho er ook dit maal voor gekozen om Bimba Bella te laten produceren door Manfred Jongenelis, (Manfred Recordings)

De snaren van de gitaren werden weer bekwaam bespeeld door Zonzo Basily ook de accordeon partijen werden ingespeeld door Manfred Jongenelis,

met achtergrondzang van Jody Pijper, Manfred en Sharona Jongenelis,

Ook dit nummer zal opnieuw worden uitgebracht onder de label van

Smaragd Music waar Marinho eerder dit jaar zijn platen contract heeft getekend.

Samen met de opgenomen videoclip in authentieke Italiaanse stijl zal dit

nummer ongetwijfeld veelvuldig op de Nederlandstalige zenders te beluisteren zijn.


Nieuw leven geblazen in Rotterdamse studentenband

 

Van 2001-2006 was HaveNLoos een leuke Rotterdamse studentenband.

2 maanden geleden stonden Marco, Bob en Saas voor het eerst weer op

het podium in de Pelgrim brouwerij Delfshaven.

https://www.youtube.com/watch?v=hM3vcw_ZvxA 

Hierna ontstond het idee om de nummers uit 2001 opnieuw op te nemen bij 

Ocki Klootwijk, Studio Rocktown (o.a. The Golden Earring, Anouk en Guus Meeuwis).

HaveNLoos komt uit Rotterdam en bestaat uit zanger Saas, Ivo op drums,

Jasper op bas, Marco op gitaar, Juilette Ruth op keys en Bob op sax.

In de iTunes album charts the Netherlands heeft hun nieuwe album 

“Samen de boot in” nu al de 10e plek behaald en Apple heeft zelf 

"Nooit Meer" tot single gebombardeerd, vandaar dat deze nu als single los uitgebracht wordt.

Meer info: www.havenloos.nl


De Oranje Man: ‘Hiep Hiep Hoera!’ vervangt voortaan het eeuwige ‘Lang zal ze leven’ 

 

Ongemakkelijk en ongepast, zo voelt het om dit nog voor ouderen en zieken te zingen. Het eeuwige verjaardagslied ‘Lang zal ze leven’ heeft volgens Wilhelmus de Oranje Man zijn langste tijd gehad. Daarom komt hij met een nieuw toekomstbestendig rock ’n roll verjaardagslied dat jong én oud enthousiast maakt. De single “Hiep Hiep Hoera, Jij bent jarig!” wordt vandaag gereleased en is vanaf nu te beluisteren via Spotify.

‘Die speciale dag op dat moment, zijn of haar verjaardag. Daar draait het om in dit nieuwe nummer. Jij bent nu jarig en dat vieren we nu. En dat maakt uit, vooral voor mensen op hogere leeftijd of met een zwakkere gezondheid, want die werden niet echt vrolijk van ‘Lang zal ze leven’. Immers, hoelang hebben ze nog?’, vertelt Utrechtenaar Wilhelmus Hoekstra, de Oranje Man.

‘Ik merkte tijdens mijn optredens in Nederland en Vlaanderen dat de ouderen dan maar meer een beetje verplicht meededen. Voornamelijk voor de familie natuurlijk die er een gezellige dag van probeert te maken. Ik vond het daarom hoog tijd dat dit oeroude verjaardagslied een sprankelende update kreeg. Een verjaardagslied waar iedereen weer enthousiast van wordt.’  

Wat is hier lang op gewacht:

Samen met producer Bart van de Lisdonk ging Wilhelmus aan de slag. ‘We hebben de tekst op het hier en nu gericht en dat viel bijzonder goed. Het testen van het lied  werd een waar feest. Jong en oud, zieke en gezonde mensen, met of zonder beperking, iedereen klapte en zong voluit mee’, vertelt Van de Lisdonk. ‘Hier zat men op te wachten. Dus voortaan zetten we in Nederland en Vlaanderen de zaal op zijn kop voor de jarige met: “Hiep Hiep Hoera, Jij bent jarig, verjaardag rock ’n roll”.

Nu te beluisteren:

De single “Hiep Hiep Hoera, Jij bent jarig!” is vanaf vandaag te beluisteren via onder andere Spotify en verschijnt later ook op het album ‘De Gelukkeling’. Een naam die is ontstaan doordat Wilhelmus altijd een lichtpuntje ziet in de duisternis. En dat voor iemand die op de dertiende dag is geboren en op vrijdag de dertiende dertien jaar oud werd. ‘Dubbel ongeluk is geluk’, aldus Wilhelmus.

Over Wilhelmus de Oranje Man:

Wie Wilhelmus de Oranje Man eenmaal heeft gezien, vergeet deze kleurrijke man niet snel meer! 

Dat geldt zelfs voor mensen met een beperking, met dementie of Alzheimer, voor wie hij veel optreedt. 

Van jongs af aan staat Wilhelmus al op het podium. De teller staat al op meer dan duizend optredens, variërend van intieme voorstellingen voor kleine gezelschappen tot theaters en grootse festiviteiten.


Debuutsingle voor Maurice Idema

 

Ik ben veranderd is de debuutsingle van de sympathieke zanger Maurice Idema geboren in Beverwijk en woonachtig in het mooie Westland.

Maurice Idema begon net zoals velen bij de basis Hazes liedjes zingen in de kroeg en bij familiefeestjes. Uiteraard stond er weer iemand op en moedigde hem aam om er meer mee te gaan doen. Hij besloot om een keertje mee te doen aan een talentenjacht en bereikte de halve finale en het podium smaakte naar meer. Maurice besefte heel goed dat artiest zijn en zingen een vak en topsport is. Hij nam zanglessen, werkte hard aan zijn conditie en trad regelmatig op met wat gevestigde artiesten, lag aan hun voeten en probeerde van ieder wat op te steken. Op iedere hoek van de straat stond hij te zingen om ervaring op te doen.

Toen hij er klaar voor was legde hij contact met de mensen achter Het Hollands geluid met meer dan 35 jaar ervaring vond hij in hun de perfecte partner om zijn carrière een forse stap vooruit te geven. Met de producer Frank Verkooyen en zijn team gingen ze op zoek naar de juiste liedjes en het resultaat van zijn debuutsingle Ik ben veranderd mag er wezen. Maurice Idema is er klaar voor om zijn sound aan Nederland te laten horen met deze single kan hij wel is de verrassing worden dit jaar in Nederland muziekland.


Feestzanger Rene - De fantastische fles

 

Hierbij de nieuwe single van Feestzanger Rene ‘De fantastische fles’.                              

Origineel kennen we deze single van Jan Boezeroen, maar Rene en team vonden het tijd voor een nieuwe opgepoetste versie overgoten met een heel feestelijk sausje.

Hiervoor werkte Feestzanger René wederom samen met zijn vertrouwde team; Kees Tel verzorgde de productie en William ten Kate schoot de feestelijke videoclip.

Door de herkenbaarheid van het liedje zal naar verwachting heel Nederland en Vlaanderen binnenkort weer luidkeels meezingen met ‘De fantastische fles’.

Uiteraard is ‘De fantastische fles’ te vinden op Youtube en op de diverse downloadkanalen.

Meer info over Feestzanger Rene is te vinden op http://www.feestzangerrene.nl/


Nog Effe - Remmen los

 

Zo, hier zijn we er dan weer. Stap maar in bij ons en feest mee, iedereen is welkom!

Met alle remmen los vol gas de bocht door en overeind blijven, samen met Nog effe!

Met nostalgisch gebrul, scheurende gitaren en opzwepende synthesizers de toekomst in, daar staat ons nieuwe nummer voor!

Schroom vooral niet om dit nummer veelvoudig te draaien want het zal zeker de oortjes in Nederland doen spitsen!

Groeten,

Gerard, Rob en Sascha van Nog effe.


Remco van Veld – Ga weg

 

Remco van Veld, is geboren op 20 maart 1972 te Utrecht, hij is al heel vroeg begonnen met optreden in het land, in het begin zong hij nummers van Cliff Richard en André Hazes. Later groeide dat uit tot alleen maar Nederlandstalig en ook veel après-ski. In de loop van de jaren heeft Remco veel dingen gedaan, tv werk, inzingen van koortjes voor bands en jingles voor radiostations. Remco is een natuurtalent. Een gewone jongen, zonder sterallures. En daarom zo dicht bij mensen. Op het podium gedraagt Remco zich entertainer Remco is er voor zijn publiek!

De nieuwe single “Ga weg” is de 3de single die Remco dit jaar uitbrengt, ook deze single heeft Remco de tekst zelf geschreven en het is van origine een Italiaans nummer van Diego Torres.

Samen met Mike Lambooij (vaste producer en geluidsman) hebben de 2 dit keer een zomers nummer gemaakt. Gitaar stukken in het nummer zijn ingespeeld door Pascal Bloemers en de achtergrond zangeressen Stella Slagboom en Sabine van den Hurk maken het nummer helemaal compleet. 

Kortom een zomers  meezingbaar nummer dat  lekker in je hoofd blijft hangen en dat is natuurlijk zeer zeker de bedoeling.

Enkele hoogte punten:

1990 Eerste single: “Als jij maar bij me bent.”

Recordpoging Solo lang zingen met een vermelding in het Guinness Book of Records 20 uur onafgebroken gezongen.

Tweede Record poging Solo lang zingen met een vermelding in het Guinness Book of Records 32½ uur onafgebroken gezongen


“Ik doe wat ik doe” van Es van Velzen is een bewerking van het bekende lied van Astrid Nijgh

 

De tekst is van Lennart Nijgh een van de grootste Nederlandse tekstschrijvers ooit en gaat over het oordelen en veroordelen.

Es wilde een waardige opvolger van haar vorige hitsingles en samen met producer Frank Verkooyen en het team van het Hollands geluid bedachten ze dit idee.

Mensen hebben  heel snel een mening klaar over alles en iedereen.

Deze geweldige tekst uit 1973 is jammer genoeg nog steeds van toepassing in onze maatschappij daarom wilde Es het lied graag ten gehore brengen met een duidelijke boodschap maar ook een hoge dosis gezelligheid in het lied.

Want gezelligheid en sfeer verbroedert en verbindt. Gelukkig kunnen we weer lekker optreden en de verwachtingen zijn hoog voor deze kroegenknaller.

Platenlabel: Hollands Geluid

Rtv Promotie: Artiesten Promotie Jeanette de Wit


"The Middle of Nowhere" Derde single van formatie Xcoop 

 

"The Middle of Nowhere" beschrijft het duiveltje wat in elk van ons verscholen zit. Een leugentje om bestwil, de waarheid verdraaien of dingen verzwijgen om problemen te vermijden.... Het zijn niet direct grote zonden maar aan het end van een mensenleven kunnen ze aardig gaan tellen.

De vraag is natuurlijk of je dat duiveltje wil toelaten of niet! Het verhaaltje in de tekst laat duidelijk voelen dat we als mens ons hierdoor een beetje verliezen in die grote mensenwereld. "I'm lost in this world" beschrijft dat onwennige gevoel. Zou de wereld er beter uit zien als we gewoon eerlijk durven zijn...

De videoclip is opgenomen in de bekende "Gaume Streek" in het uiterste dorpje van België genaamd Torgny. De mystiek van deze streek inspireerde de muziekformatie om daar in de toekomst nog eens terug te gaan maar dan op vakantie... :)


Monique Heegen lanceert Duitstalige single en nieuwe website

 

Het persbericht van haar laatste productie “Als de morgen weer ontwaakt” verklapte al dat er ook nog een Duitse versie zou verschijnen. 

Monique, die inmiddels een zeer uitgebreid Duits cover repertoire heeft opgebouwd, koesterde al heel lang de wens om hier een eigen single aan toe te voegen. Met “Wenn der Morgen wieder lacht” is deze wens in vervulling gegaan. Gerto Heupink schreef de tekst en verzorgde het opnameproces van deze vrolijke productie.

Tegelijkertijd met het uitbrengen van haar nieuwe single lanceert Monique ook haar splinternieuwe website www.moniqueheegen.eu, gericht op zowel de Nederlandse als Duitse markt. De spontane Emmense zangeres die een steeds breder publiek weet te verblijden met haar veelzijdige repertoire hoopt ook bij haar grensburen nog veel mooie optredens te mogen verzorgen.

“Wenn der Morgen wieder lacht” is te downloaden en te streamen via de bekende portalen en de prachtige videoclip is te bewonderen op Youtube.


Prachtige vertolking van ‘De allerlaatste keer’

 

In wat hopelijk de nadagen van de Corona pandemie zijn, verschijnt het zeer gevoelige lied 'De allerlaatste keer', prachtig vertolkt door zangeres Nicky ten Bosch. De gevoelige tekst, geschreven door Sharon Gajadin van Stichting Phéron, gaat over het verlies van een dierbare, de wanhoop die een mens kan voelen, het intense verdriet en uiteindelijk de acceptatie en het loslaten. Alle emoties zitten erin verweven. Ieder mens krijgt er vroeg of laat mee te maken. 

Dit lied is bedoeld als troost voor mensen die een dierbare hebben verloren. Ieder mens krijgt daar een keer mee te maken. "De allerlaatste keer' is een muzikale vertaling van een van de wezenskenmerken van de mens: het liefhebben van een ander en naar verbinding met die persoon verlangen. Het kwijtraken daarvan veroorzaakt een diepe, pijnlijke emotie, die weliswaar individueel enorm kan verschillen qua intensiteit en manier van uiten, maar die toch universele aspecten in zich draagt, waardoor we het allemaal kunnen herkennen. Nicky weet als geen ander de gevoelige snaar te raken, zowel op de piano als met haar stem


'You Know' is de Engelse remix van het liedje 'Tu Sabes', 1 van de Spaanse liedjes van het album 'Mágico' van Grace de Gier.

 

Het idee voor 'You Know' was ontstaan, omdat Grace graag een liedje in het Engels wilde maken. Haar producer in Colombia, Yizux Friden, had een interessante demo gemaakt, samen met DJ Yogev, toen ze de eerste melodieën aan het maken waren voor een aantal liedjes. Deze demo was meer in de richting van Electronische Dance en ondanks dat Grace een Rock en Pop zangeres is, vond ze het wel een goed idee, omdat ze dit soort muziek ook leuk vindt.

De eerste gedachte was om de remix van 'Tu Sabes' in het Spaans te maken, maar uiteindelijk werd er besloten om in het Engels en Nederlands te zingen.

Grace woont in Nederland en wilde graag een eerbetoon maken voor haar man en kinderen, met het Nederlandse deel van de tekst. Samen met Rolf, haar man, had ze dit prachtige liedje gecomponeerd, dat gaat over de persoon die je het beste kent.

Het is een heel vrolijk liedje, vol van energie en positieve gedachten en de productie was gedaan door Yizux Friden, samen met DJ Yogev uit Colombia.


Nieuwe single van Gio van Veen een onvervalste evergreen

 

De jonge talentvolle zanger Gio van Veen geboren en getogen in de volkswijken van Arnhem.

Dat verklaart meteen  zijn ongekende en unieke voorliefde voor het levenslied.

Uit de bekende Pro Music studio in Eemnes komt het geluid van de nieuwe smartlap, producer Richard Poot heeft met vele bekende artiesten gewerkt maar ontdekte het levenslied in de stem bij Gio en besloot met hem aan de slag te gaan.

Hierbij kwam de evergreen van Johnny Hoes “Een roos kan niet zonder zonneschijn” weer tot bloei door het  aparte stemgeluid van Gio kreeg het een frisse dimensie.

Met de steun vanuit zijn team van het Hollands geluid  en promotor Jeanette de Wit

Is Gio klaar om zich aan Nederland te laten zien.


"Do You Know" 2de Single van Formatie Xcoop

 

Na "Feel" die bij heel wat radio's in Nederland goed werd onthaald, brengt Xcoop als 2de single "Do You Know" op de markt. Stilaan begin Xcoop zijn eigen unieke sound te ontplooien, want in deze tweede single zit heel wat diepgang.

Meer diepgang dan in de eerste single "Feel" maar dat was toen een bewuste         keuze van de formatie. "Feel" beschrijft dan ook de onverschilligheid van mensen onder elkaar die op zich al koud aanvoelt.

De nieuwe single "Do You Know" gaat over de zoektocht in onszelf na het verlies van een geliefde, familie of een goede vriend of zelfs een huisdier.

Xcoop durft de confrontatie met ware gevoelens aan te gaan. Ze is niet gericht op clichématige perceptie waarbij gevoelens worden weggelachen of er niet bij mogen horen.

Geen stoerdoenerij bij Xcoop dus, alhoewel we nog niet weten wat de derde single zal brengen. En dat is nu net zo leuk bij Xcoop dat het steeds een verrassing zal zijn.

De tekst is weerom van leadzangeres Adelyna Wega. De subtiliteit waarmee ze de tekst inkleed past volledig in de compositie en productie van synthesizer goeroe Peter Stinissen, die met zijn syntheziser-violen en pallets van klanken een tof en herkenbaar harmonisch geheel heeft doen ontstaan.

De videoclip van "Do You Know" , te bekijken op hun website www.xcoop.one, is opgenomen in de prachtige bossen van Brugge op een vroege ochtend in maart 2021.

Xcoop hoopt stilaan voet aan de aarde te krijgen in het muzieklandschap. Ze wordt daarbij bijgestaan door Jeanette van Artiestenpromotie.net

De leden van Xcoop waarderen Jeanette haar inzet en ook de menselijke en warme manier waarop ze haar job uitvoert.

Voorlopig zal Xcoop nog geen life optredens doen en dat is ook een bewuste keuze. Het creëren in de studio geeft momenteel de meeste voldoening. Op termijn zouden ze graag met een team muzikanten live op een podium staan. Ze beseffen dat dit niet voor vandaag of morgen is. Wat ze wel weten is dat er tegen die tijd voldoende materiaal is om een hele avond te vullen!


Nieuw talent Grace de Gier presenteert single “Quiero”

 

Grace de Gier is een Colombiaanse Rock en Pop zangeres/songwriter.                                                         Ze zingt in het Spaans en is nu gevestigd in Nederland. Grace is verder gegaan met haar carrière in 2020 na een lange pauze en het stichten van haar gezin. Sindsdien heeft ze 3 singles en haar debuutalbum Magico uitgebracht. Deze zijn zeer positief ontvangen in vele niet Spaans sprekende landen en natuurlijk haar geboorteland Colombia. Ze wil ook graag gehoord worden in vele landen en culturen.

De liedjes van Grace zijn geïnspireerd door haar eigen ervaringen, verhalen die ze gehoord heeft en haar eigen verbeelding. Haar muziek is verfrissend en nieuw en elk nummer heeft zijn eigen stijl, wat Grace de Gier uniek maakt om naar te luisteren!  Na vele reacties op het nummer “Quiero” is besloten om deze nu als single te lanceren, het is een vrolijk opzwepend nummer, wat veel Airplay op zal gaan leveren.

Neem eens een kijkje op haar website www.gracedegier.com


Kerstmis 2020 met Globe HSK en Brownies&downieS 

 

Door het uitbrengen van een leuk en sprankelend Nederlandstalig Kerstnummer is er wat variatie gekomen in de kerstmuziek welke we de laatste jaren horen met een bekende melodie in een nieuw jasje.

Kerstmis 2020 is nu in ieder geval al echt speciaal voor de Kanjers van de Brownies&Downies vestigingen in Goirle en Tilburg door het uitbrengen van dit nummer met een voorgeschiedenis.  

Maart 2020 kwamen deze kanjers in de voor ieder bekende Corona Lock down terecht.

Deze Lock down had voor alle mensen al een flinke impact maar zeker voor veel mensen met een beperking, geen werk, geen fysiek contact met familie of vrienden, en veelal geïsoleerd op je woongroep met beperkte ruimte en minimale contacten.

En dit was voor velen van hen moeilijk uit te leggen of te begrijpen en waren helemaal van slag.

Medio November 2020 werden wederom de restaurants “met een glimlach” van Brownies&downieS gesloten door de maatregelen rondom het Corona virus en is door de begeleiders toch besloten om hun “Kanjers” dagelijks bezig te houden met aangepaste activiteiten om te voorkomen dat ze niet voor de 2e maal de forse impact van de Lock down zouden ervaren.   

Globe HSK bestaat uit enkele huisvaders die naast hun gezinsleven de Muziek als een rode draad in hun leven hebben lopen en die al ruim 35 jaar in de muziek en entertainment wereld werkzaam zijn

Tijdens de 1e Lock down hebben ze 14 weken bijna dagelijks Prodeo staan zingen bij verzorging tehuizen maar ook bij woongroepen van mensen met een beperking uiteraard op afstand om voor een stukje ontspanning en verlichting te zorgen bij deze geïsoleerde groepen

Dit was ook de reden dat ze nu besloten om ook wat dagbestedingen te gaan verzorgen bij o.a. Brownies&downieS naast o.a. de dirk Kuijt foundation en vele anderen.

Op de 1e dag hebben we samen orkestbanden beluisterd zodat de kanjers de leukste uit konden kiezen, we hebben karaoke gezongen, een muziek kwis gedaan, en samen allerlei woorden geroepen wat voor hen het gevoel kerstmis geeft, en hebben daarna met deze woorden zinnen gemaakt voor het lied.

Op de 2e dag hebben we samen nagedacht over wat ze in de videoclip wilden hebben die uiteraard hun werk en werkplek moest uitstralen, wat dansjes geoefend, en besproken wat ze aan speciale kleding wilden voor de videoclip en dat in een draaiboek vastgelegd.

Bovenstaande uiteraard alles binnen de richtlijnen van de overheid door afstand houden en de nodige bescherming.

Op de 3e dag hebben ze in de ochtend de voorbereidingen gedaan en in de middag de clip opgenomen.

Met hulp van een bevriende collega zangeres hebben we het nummer opgenomen bij TMS studio.

Het trotse resultaat van deze bijzondere samenwerking vind U bijgevoegd en we hopen dat U en Uw luisteraars en kijkers net zo gaan genieten van het nummer :Kerst bij Brownies&downieS is grenzeloos, als wij gehad hebben met het voorbereiden en maken van het nummer en de clip.

Wij hebben in ieder geval allemaal genoten van de ontspanning en sfeer in deze speciale periode.

De nummers zijn gratis te downloaden op het You tube kanaal van Globe HSK en te beluisteren via Spotify of Itunes. 


Zanger Iwan Bockkom lanceert nieuwe single ‘Vier je kerst met mij’

 

Zanger Iwan Bockkom, bekend van zijn debuutsingle ‘ik laat het zijn’, lanceert op vrijdag 20 november 2020 zijn nieuwe single ‘vier je kerst met mij’. De single kan vanaf dan op vrijwel alle grote muziekplatformen gestreamd worden.

Samen met niemand minder dan Duncan Laurence schrijft Bockkom in 2018 dit vrolijke maar ontroerende kerstnummer. De stijl van de single is helemaal nu; ‘keep it conversational’, “het is alsof het lied je verteld wordt, of dat je het leest op je telefoon” zegt Bockkom. Voor dit kerstnummer werkte Bockkom samen met Luc Weegels en Alexander Caly van Music Mates.

Over zanger Iwan Bockom

Voor Iwan is zingen al van jongs af aan zijn lust en zijn leven. Bij het kiezen van een opleiding, koos hij voor zekerheid. Nu hij ouder is, merkt hij dat muziek toch echt zijn grote liefde is. “We bewandelen allemaal onze eigen weg, in ons eigen tempo. Ik ben ontzettend blij dat ik nu vol trots durf te zeggen wie ik ben en waar ik gelukkig van word. ”Grote inspiratiebronnen voor Iwan zijn Marco

Borsato, Bløf, Adèle en George Michael. “Ik vind het belangrijk dat muziek raakt en dat er emotie wordt overgebracht.” Sinds enkele jaren schrijft Bockkom samen met andere singer-songwriters, waaronder de Songfestivalwinnaar Duncan Laurence, waarmee hij dit nummer geschreven heeft.

Vier je kerst met mij :

“Ik ben eigenlijk nooit groot fan van kerst geweest. Ik vind het persoonlijk raar dat het juist met kerst allemaal pais en vree moet zijn. Het moet gezellig zijn, er moet uitgebreid worden gekookt, je moet lief zijn voor je medemens…. vind het vaak te geforceerd. Waarom doen we dat de rest van het jaar niet?” Bockkom en Laurence snijden met hun tekst een gevoelig onderwerp aan, hoe de feestdagen voor veel mensen ook confronterend kunnen zijn. “Je timeline op social media loopt vol met foto’s van grote gezelschappen met mooi gedekte tafels, kerstbomen en cadeaus. Je zou zomaar het idee kunnen krijgen dat jou iets mankeert als je dat niet hebt” zegt Bockkom.

CoronaKerst in 2020

“Wie had ooit kunnen bedenken dat dit kerstnummer in 2020 zo relevant en actueel zou kunnen worden? We gaan door corona naar alle waarschijnlijkheid een hele andere decembermaand beleven. We zijn het afgelopen jaar geconfronteerd met social distancing, eenzaamheid, vergankelijkheid en onzekerheid terwijl we juist nu behoefte hebben aan samen zijn. Desalniettemin is de single een vrolijk, aanstekelijk en sfeervol kerstnummer geworden. “Niemand zit met kerst op een sombere boodschap te wachten, maar voor de goede luisteraar/denker zit er wel degelijk een lading onder.”


Nieuwe singles voor Sint en Kerst 

 

Peter en Justus kwamen elkaar voor het eerst tegen rond 1990 via een gemeenschappelijke kennis toen ze allebei nog in Amsterdam woonden. 

Toen Justus Peter in een koor hoorde zingen werd hij erg geïnspireerd en met een door hem geschreven tekst toog hij in 1991 naar Peter, die de toetsen bespeelt, om te kijken of er een lied van te maken viel. Al snel was hun eerste lied geboren met de titel “EINDELOOS BESTAAN”.

Niet lang daarna nam hun leven een eigen wending waardoor samenwerking niet meer mogelijk was. Pas in 2017 ontstond min of meer toevallig weer contact. Het lied “EINDELOOS BESTAAN” werd ter gelegenheid van een 25-jarig huwelijk opnieuw leven ingeblazen en toen bleek dat de chemie tussen beiden nog steeds bestond. Sinds die tijd ontmoeten ze elkaar met regelmaat o.a. om liedjes te maken waarbij hun levenservaringen en -beschouwingen goed van pas komen en regelmatig in de teksten worden verwerkt.  

Tot op dit moment (nov. 2020) heeft de hernieuwde samenwerking ruim 10 liedjes opgeleverd, in moederstaal Nederlands of in  het Engels. Hun liedjes zijn enerzijds luisterliedjes, maar vrijwel allemaal ook geschikt om mee te zingen. De teksten zijn vaak gevoelig en verbergen soms ook boodschappen. Peter is degene die iets meer op muziek is georiënteerd, Justus meer op teksten; maar uiteindelijk zijn alle liedjes een resultaat van de samenwerking.  

Peter en Justus zouden graag zien dat hun liedjes door een groter publiek worden gehoord, geïnspireerd door positieve stimulans uit hun omgeving.  Het zou zonde zijn indien ze gewoon “op de plank” zouden blijven liggen, vandaar dat ze besloten hebben een aantal songs uit te brengen. De eerste twee liedjes die uitgebracht gaan worden is een kerst- en nieuwjaarslied met als titel “GOOD FORTUNE – GOOD LUCK” en een Sinterklaasliedje bedoeld voor schoolkinderen: “VAN DE SINT KUNNEN WE LEREN”; nu, omdat de thema’s van beide liedjes in December weer actueel zijn. 

www.engbertsandschipper.com . Nieuwe single Monique Heegen – Als de morgen weer ontwaakt

 

Geïnspireerd door een oude synthesizer hit uit de jaren tachtig werd Monique Heegen al bijna automatisch richting de studio van Gerto Heupink in Enschede genavigeerd om haar ideeën voor een nieuwe muziekproductie te delen. De liefde voor de synthesizermuziek waarmee Gerto in de jaren tachtig met het duo Future World Orchestra grote successen scoorde, bleef ook in zijn werk als producer een onvoorwaardelijke plek behouden. Toen Monique de track liet horen die haar enthousiasme had gewekt kreeg Gerto meteen de smaak te pakken.

Het idee van Monique was om naast een zangversie ook een instrumentale tuneversie te laten maken speciaal voor de piratenstations. Gerto ging aan de slag en componeerde een nieuwe song. De sound van de demoversie maakte hem echter zo enthousiast dat hij besloot de track verder uit te werken en deze zelf al artiest de muziekwereld in te streamen. Met “Coronado Beach Party” hoopt hij met The SynthMasters de jaren tachtig sound nieuw leven in te blazen. 

In dezelfde soundlijn produceerde Gerto de nieuwe solosingle van Monique Heegen met de titel  “Als de morgen weer ontwaakt”. Een feelgood liedje met melodieuze schlagerklanken en een mooie tekst waarmee de spontane zangeres uit Emmen zich zeker weer mag laten horen. De B-kant van de single vermeldt de instrumentale tune. Er zal ook nog een Duitstalige versie verschijnen.


Coronaproof Carnaval vieren met Frank Hoek en Sjef van Creij

 

Dat Carnaval er door die vreselijke Coronacrisis dit jaar anders uit zal gaan zien, is helaas onvermijdelijk maar het Brabantse bloed stroomt natuurlijk waar het niet kan gaan….

Het bekende duo Frank Hoek en Sjef van Creij, Carnavals-artiesten in hart en nieren,

Is niet voor 1 gat te vangen. De creatieve zangers komen toch weer met een geweldig nieuw nummer: “Doe maar na” Het is een toepasselijke Carnavalskraker, geheel in Coronastijl.  

In de superfeestelijke videoclip, laten Frank en Sjef in eigen persoon zien dat je ook op 1,5 meter afstand van elkaar, gezellig en verantwoord Carnaval kunt vieren.  

Ook de polonaise is geen probleem; door middel van een extra lange arm, kunnen de handjes gewoon op de schouders. Ja, ja en (uit)schuiven maar!

Met dit speciale lied, roepen de heren de mensen niet op om de regels massaal te overtreden. Ze willen hiermee juist laten zien hoe je feest kunt vieren op gepaste afstand.

Frank en Sjef doen wel mee…

Carnaval zal dit jaar niet hetzelfde zijn maar met dit vrolijke nummer zal het toch feestelijk klinken in Brabant. Frank en Sjef slagen er voor het 2e jaar samen weer in om een mooie Carnavals-hit te scoren. Na het succes van “Ik zeg houdoe” & “In Brabant hebben we nooit genoeg” ( vorig jaar bereikten ze daarmee de 11e positie in de Carnavals Kraker lijst van Omroep Brabant ) kan het bijna niet anders dan dat “Doe maar na” ook een knaller wordt. Doe maar na dus en vier toch Carnaval met Frank en Sjef.


Heleen Wagemans komt met ontroerend nummer

 

Heleen Wagemans, is een in Friesland woonachtige Amsterdamse dichter/singer-songwriter. Ze schrijft haar teksten graag in de vroege uurtjes van de dag. Zo ontstond de naam De Ochtendpoëet, een label voor Nederlandstalige liedjes met poëtische teksten. 

De Ochtendpoëet-liedjes gaan over de gewone dingen van het leven, luisterliedjes waarin iedereen zich kan herkennen, met teksten die je raken. Het eerste door de Ochtendpoëet uitgebrachte lied is “de Pont over het IJ,” in dit nummer zingt Heleen over de grote oude veerpont tussen de Tolhuisweg in Amsterdam Noord en Amsterdam centraal, een puur stukje jeugdsentiment. Al snel volgde daarop het nummer “Noordzeekind”, een liedje over haar liefde voor de Noordzeekust en haar kinderen die er net als zij zelf vroeger zo eindeloos speelden op het strand. “Beannacht (tot ziens) Ierland,” schreef zij na een motorreis langs de magische Ierse kust. Dit is een echt folkliedje, in het Nederlands gezongen maar met een Ierse sound. 

Als het typetje “tante de Wie uit de Westerstraat” bracht Heleen het nummer “Peperdure Appartementjes” een plat-Amsterdamse smartlap over de verjupping van de door haar zo geliefde Jordaan dat ooit een volksbuurt was. 

Heleen zingt verder bij stichting Nederlied in musical de Jantjes en zingt bij verschillende lokale muziekprojecten. Als zangeres wil ze graag de emotie van haar eigen liedjes overbrengen op publiek maar nog liever schrijft zij nummers voor andere Nederlandse artiesten. 

Op 27 september jl. was de release van “Even bellen” Dit pure en ontroerende nummer is een eerbetoon aan haar overleden moeder en alle moeders die er niet meer zijn maar die we soms nog zo graag eens even zouden willen bellen. Leon Smits schreef het piano-arrangement. 


Erwin Klee komt na 10 jaar weer met een succes nummer.

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat Erwin Klee met zijn succes nummer “Naar de stad” uitkwam. Met name bij onze zuiderburen is dit tot de dag van vandaag een nummer dat nog veel gedraaid, gewaardeerd en beluisterd wordt. Kort daarop volgde nog singels als “Het is lang geleden”  en “Princes op het witte paard”. 
Nu na 10 jaar komt er een nieuwe singel uit en wat voor een!  Critici zijn zeer lovend over dit nummer en voorzichtig word er gesproken over een nieuwe hit. Na lancering van het nummer, zullen we het weten. De clip, grotendeels, opgenomen in Eemnes ziet er heel eigen en veelbelovend uit.
Het nummer “Eindeloos” is vanaf nu te beluisteren en te downloaden op alle bekende kanalen.     Voor meer informatie kunt u terecht op de website : www.erwinklee.nl

Persbericht Mc Berber - Billenlied

 

Sommige personen vinden mooie ogen leuk, anderen vallen op mooi haar, mooie lippen, mooie borsten, mooie lange benen, atletische korte benen.

Dit lied gaat over de voorliefde voor Billen.

Bruine Billen,Witte Billen, Zwarte Billen, Grote Billen, Kleine Billen, Ronde Billen, Platte Billen,

Stevige Billen, Blubber Billen, en nog vele varianten.

Ze hebben allemaal hun eigen charme en eigen liefhebbers en het effect dat ze teweegbrengen verschilt per persoon.

MC Berber vertelt op zijn manier wat het zien van zoveel “moois”met hem doet.

Mc Berber (Achmed El Bakkali) geboren in Maltalsa, Marokko(RIF-gebergte),emigreerde op zijn 8e jaar met zijn ouders naar Nederland. 

Hij begon na wat dieptepunten teksten te schrijven en te rappen, hetgeen hij nu al 10 jaar doet.

Met zijn inspirerende raps heeft hij op diverse podia gestaan in zalen zoals Zuidplein theater,Melkweg en ook optredens verzorgd tijdens wijkactiviteiten, Dunya festivals in Rotterdam en het RIF festival.

Met zijn positieve teksten laat hij tijdens optredens altijd een vonk overslaan op zijn publiek.

Bijzonder aan MC Berber is zijn wil om jongeren te laten zien dat je ondanks een handicap alles kan bereiken,als je maar een wil hebt en bereid bent om ervoor te werken en ondanks tegenslagen doorzet.

Hij is ondanks veel slechte ervaringen overtuigd van het goede in de mens, en zijn grootste wens is om met zijn teksten en muziek mensen te inspireren 


Persbericht De Babyboomer – Jij & Ik

 

Emil Peijnenburg alias De Babyboomer heeft zijn sporen in de muziekwereld inmiddels

verdiend. Na ruim  56 jaar actief te hebben opgetreden als drummer-zanger in diverse orkesten en duo’s.

 Emil maakte sinds zijn 12e muziek als drummer zanger met het drummen is hij in 2017 gestopt. Emil is jarenlang de drummer geweest van Tony Bass en had zeer succesvolle duo’s met Duo Toe Maar, Ad Westen en The Peynly Brothers.

 De nieuwe single van De Babyboomer met als titel “ Jij en ik’ is een lied over hoop en verdraagzaamheid in de huidige wereld.

 De single is opgenomen in de studio van SonicSolutions in Roosendaal, waarbij gebruik is gemaakt van live muzikanten. De single is te streamen en te downloaden bij de bekende diensten en de bijbehorende videoclip is oa. Te zien op YouTube.

Website:

https://www.debabyboomer.nl


Persbericht Es van Velzen - Dolores

 

Vier jaar geleden begon Es van Velzen haar muzikale loopbaan ze werd door haar omgeving aangespoord om wat te gaan doen met haar stem. Nadat zij een paar proefopnames had gemaakt in een studio van een aantal liedjes.En deze op Youtube had geplaatst werd zij ontdekt door Peet van der kamp. Hij motiveerde  haar om op iedere hoek van de straat te gaan zingen en kilometers te gaan maken.

Na de singles “De wil van het leven” en de zomerhit “Pronto” werd het tijd voor een stapje hoger haar management ging met de bekende producer Frank Verkooyen om tafel en gingen samen op zoek naar een lekkere feestknaller voor het podiumbeest Es van Velzen. Dat resulteerde in een bijzondere versie van Rita Hovink Dolores in een heerlijk feestjasje.

Maar zoals het wel vaker gaat in de muziekwereld waren er meerdere die op dit idee waren gekomen. Jammer maar Esje laat zich nooit uit het veld slaan. Daarom vinden we ook dat Nederland muziekland deze versie van Dolores niet mag worden onthouden.


Mike Vlog lanceert nieuwe single “Allemaal”!

 

1 Juni, de dag waarop de terrassen weer open gaan en de horeca weer wat

lucht krijgt.

In de periode dat Corona ons land overschaduwde, hebben producer Niels Lingbeek en zanger Mike Vlog niet stilgezeten.

“In tijden van nood kan muziek ons helpen”, aldus Mike Vlog.

Hoewel Mike Vlog een nieuwkomer is in de Nederlandstalige muziek, is het wereldje geen onbekend terrein voor deze vrolijke Hoofddorper. Door de vele vlogs met oa, Lange Frans, Xander de Buisonjé, Yves Berendse, Replay en vele andere bekende artiesten, heeft Mike Vlog, backstage al aardig wat kilometers in de benen zitten. Het zal dan ook niemand verbazen dat Mike Vlog juist met deze alles omvattende single naar buiten komt.

Een nieuwe tijd, nieuwe kansen, een nieuwe single, "Voor ons “Allemaal”!

Veel luisterplezier!

 


Iwan Bockkom brengt lied voor Vaderdag

 

“Mijn Vaders Zoon” is de vijfde single die Iwan Bockkom uitbrengt. In 2018 bracht hij “Tegenwind” en “Groen van Jaloezie” uit gevolgd door “Ik laat het zijn” en “In het oog van de wind” in 2019. Iwan heeft in 2017 en 2018 samen met Duncan Laurence aan zijn eigen repertoire gewerkt en ook “Mijn Vaders Zoon” is samen met Duncan geschreven. “Mijn Vaders Zoon” is een mooi klein liedje dat gaat over de vader zoon relatie. Kinderen slaan soms een richting in het leven in die niet altijd begrepen wordt door een ouder en ook is er andersom niet altijd begrip, maar uiteindelijk volgt die waardering vanzelf. De tijd zal het leren. 

Iwan heeft “Mijn Vaders Zoon” opgenomen in de Lakeside Studio in Hilversum en heeft samengewerkt met producer en gitarist Patrick Drabe, toetsenist Eric van de Bovenkamp, bassist Paddy van Rijswijk en drummer Danny Sahupala. 

Er staat een mooie live registratie van “Mijn Vaders Zoon” op Iwans youtube kanaal, maar afhankelijk van de reacties op de release volgt er wellicht voor vaderdag ook nog een nieuwe clip.


 

Frank Hoek brengt vrolijke opsteker !

 

Frank Hoek ( Den Bosch ) wordt ook wel de "Gezelligste zanger van Nederland" genoemd. Frank weet met zijn uitgebreide repertoire het publiek “in te pakken” en voor zich te winnen. Met talloze hitsingles in zijn muziekportefeuille is Frank Hoek één van de veel gevraagde feestartiesten van Nederland. Nu komt Frank Hoek met een vrolijke opsteker “Als de zon schijnt”.                    Frank Hoek zegt hierover “mensen kunnen in deze bizarre tijd wel wat vrolijkheid en optimisme gebruiken, dus vandaar deze remake van Andre van Duin zijn hit uit 1983. We hebben er een vrolijke beat onder gezet en onderstaande tekst uit de hit van Andre van Duin sprak me erg aan”.

heel de wereld is een bloemtapijt, en de buurvrouw een mooie meid

alles ziet er anders uit als de zon schijnt

zilveren vogels vliegen door de lucht, ieder drama wordt een dolle klucht

alles ziet er anders uit als de zon schijnt

alle ziekenhuizen raken leeg, en de bakkersvrouw rolt door het deeg

o wat is het leven fijn als de zon schijnt

ja, de wereld krijgt een nieuwe kleur, overal hangt zo'n zalig, zoete geur

o wat is het leven fijn als de zon schijnt.

Frank Hoek brengt hiermee weer een knaller die naar verwachting op volop airplay kan rekenen. De single is ook te vinden op Youtube en alle beschikbare downloadkanalen.


“Nu is alles anders” voor Nick de Ridder

 

Nick de Ridder heeft 2 jaar als edelfigurant gewerkt als zijnde receptionist bij Hotel De Rozenboom in Goede Tijden, Slechte Tijden, en deed mee als finalist aan de verkiezingen Mister International Netherlands 2018. Nick voelt zich niet alleen als een vis in het water in een fotostudio, maar ook op het podium als zanger. Het levenslied is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader Ron zit al 32 jaar in het vak. 'Als klein kind was ik hierdoor al gefascineerd.' Nu komt hij met een nieuwe single “Nu is alles anders”.

Nick de Ridder over zijn nieuwe single : “Nu is alles anders” heb ik laten schrijven over de leer van het leven. Ook ik heb een best zware periode gehad in me jeugd dat ging soms met vallen en opstaan. Maar iedere keer leer je bij en kom je er sterker uit. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Hopelijk geeft dit nummer steun aan de mensen en steekt het een hart onder de riem. 

Dit nummer is verschenen op de streaming en downloadkanalen en binnenkort verschijnt ook de videoclip.


Omdat je Thuis Band - Samen staan we sterk
In deze nieuwe moeilijke tijd voor iedereen heeft een groep muzikanten zich samen sterk gemaakt om een nummer te schrijven en op te nemen voor iedereen. Gewoon, voor iedereen die thuis zit, het nieuws afwacht en volgt. Voor iedereen die in een soort van overlevingsmodus boodschappen gaat doen om zichzelf en zijn naasten verzorgen. Voor iedereen die niet naar school kan, niet mag werken, niet kan uitgaan. Voor iedereen die elkaar helpt. Voor iedereen die geholpen wordt.
Niet wetend wat de toekomst gaat brengen, niet wetend wat morgen weer noodzakelijk als nieuwe regels opgelegd wordt. Juist die iedereen, willen deze muzikanten een hart onder de riem steken, een beetje steun geven en een saamhorigheidsgevoel geven, wat juist nu zo belangrijk is.
Deze groep bevriende muzikanten hebben ieder bij zichzelf thuis, de instrumenten opgepakt en de zangpartijen opgenomen en het nummer geproduceerd. Het is een uniek project geworden waarbij ieder zijn eigen gevoel in het nummer heeft gebracht. Elke inbreng was anders maar viel als een magische muzikale puzzel in elkaar. De puurheid staat voor onlosmakelijke verbondenheid in dit nummer, “Samen staan we sterk”.
Natuurlijk mag de videoclip niet ontbreken waar deelnemers zichzelf gefilmd hebben, waardoor het samenwerken op afstand op sfeervolle manier in beeld gebracht wordt.
Dit nummer is voor iedereen door iedereen.

NOG EFFE -  KARIN

 

Nog effe had eind 2019 een luxe probleem, wat wordt de volgende single voor feest en carnaval festiviteiten? Ze hadden er immers een paar klaar en twee sprongen er toch wel uit, Mijn Buik en Karin. Dus na wikken en wegen dan maar gekozen voor Mijn Buik. Leuke clip er bij en hij gaat als een tierelier! Maar toch, een onderbuikgevoel, Karin is toch eigenlijk ook wel een erg leuk nummer die ook zeker in deze tijd past…. Ja, wat doe je dan?  Gewoon ook uitbrengen! Dus, nu, hierbij, de nieuwe single van Nog effe: KARIN. Ook erg geschikt voor Carnaval 2020!

Het verhaal achter Karin, een jaar of 10 geleden kwam één van de mannen van Nog effe de foto van de hoes tegen als een soort pré-viral in die tijd met de toenmalige nog beperkte Social Media. Maar de foto, toen opgeslagen, is altijd keurig als bestand meeverhuist van PC naar Laptop naar Tablet. En tijdens de zoektocht naar ideeën voor liedjes kwam dit plaatje boven en ja, laat dan de jongens van Nog effe er maar op los dan komt er weer vanzelf een hilarische tekst op een aanstekelijke melodie, verpakt tot een heerlijke productie!

Waar gaat Karin over? Wel, dames zijn er net als heren, in vele diverse soorten en Karin valt in de categorie die alles over Make Up, Kleding, Nagels, Hairextensions, Schoenen en Mode weet maar technisch niet echt onderlegt is en daar ook zeker geen interesse in heeft. En ja, als jij je auto aan haar uitleent dan moet je maar afwachten hoe jij die terug krijgt…..


“Wakokdoe”

 

Het is ook altijd wel wat met Duo Kwats! 

In het begin kwamen ze nergens, tenminste dat was de titel van hun allereerste single “Nergens naar toe” 

Inmiddels zijn zij vele singles verder en gaat het nog steeds niet zoals het moet.

Want wat ze ook doen, het is altijd weer een bende.

En laat dat nou precies zijn waar Duo Kwats voor staat.

Proberen er een vrolijke bende van te maken bij ieder optreden.

Wat ik ook doe ( Wakokdoe op z’n Brabants ) is weer een echte feestplaat geworden die met het naderende carnaval zeker door vele gedraaid en meegezongen gaat worden.

Een aantal weken terug, toen de heren van Duo Kwats op zoek waren naar een opvolger voor de “Hutsie Klutsie” kwamen zij in een oude doos het lied Wakokdoe tegen.

Wakokdoe is eigenlijk een lied dat ooit in een ver verleden is uitgebracht door de New Four.

De toetsenist Harrie van Lierop, van de New Four die een goede bekende is van Duo Kwats werd benaderd, en na toestemming van hem te hebben gekregen is duo Kwats weer de studio ingegaan om het lied Wakokdoe in een nieuw jasje te steken.

Peter en Louis zijn weer tevreden met het resultaat, en hopen dat deze feestplaat ook dit jaar weer met het feest der feesten een feestelijke bijdrage zal zijn !!!

“Wakokdoe wakokdoe” het wordt altijd weer een bende, maar wel een gezellige feestelijke bende.


Een nieuw kerstnummer voor Tesca Klok 

 

Tesca is terug met een kerstnummer! Het is een gezellig winters nummer met een kerstsfeer. Het nummer heet Wintertime en brengt je echt in kerstsfeer. Het werkt erg aanstekelijk.

Over Tesca:

Dit is niet het eerste nummer van Tesca; ze heeft meer studiowerk gedaan. Na wat demo's te hebben opgenomen, heeft ze in 2011 een EP opgenomen met Merrill Osmond (Leadzanger van The Osmond Brothers en bekend van Crazy Horses). In juli 2016 was het tijd dat er een solo single kwam: Gescheurde Jeans. Het is een vrolijk en zomers nummer met een mooie clip. Dit nummer wat origineel uit Zuid Afrika komt, is geheel in een nieuw jasje gestoken. Tesca mocht zelfs haar nummer ten gehore brengen bij de Toppers van Oranje. Daarna heeft ze nog een Engelstalig nummer uitgebracht genaamd Soulmate.

 

Over Wintertime : Wintertime is een project van Rob Husmann. Zijn droom was om een keer een kerstliedje te schrijven. Na decennia via De Kubus ‘heel Lelystad’ gitaarles en bandcoaching te hebben gegeven, is Rob nu druk met het schrijven en opnemen van mijn eigen muziek. Het is een Lelystadse productie geworden: Muziek is door Rob Husmann geschreven en hij heeft de gitaar ingespeeld. Tekst is geschreven door een jeugdvriend van Rob, namelijk Kein Guldenaar. Zangeres is de Lelystadse Tesca Klok, Toetsen Henne Reijs, Basgitaar ReinderKragt, Drums en opname-co productie door Olaf Noordanus.


Pierre Kleinjans komt met onderscheidende single

 

Zanger Pierre Kleinjans heeft een nieuwe single uitgebracht: “Wie ben jij”, een prachtige nieuwe plaat met een boodschap. De tekst is geschreven door Wouter Janssens en de muziek is gemaakt door Richard Poot en Tico Pierhagen. Richard Poot heeft ook de productie voor zijn rekening genomen.

Pierre Kleinjans werd op 19 januari 1967 geboren in Kerkrade en komt uit een muzikale familie. Hij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. “Toen ik klein was voelde ik al de passie voor muziek en dat is alleen maar gegroeid. Al snel pakte ik de drumstokjes ter hand en ging aan de slag. Later ontdekte ik een tweede passie: zingen. Drummen kwam ineens op de tweede plaats en ik begon me steeds meer te richten op de zang, met behulp van een zangpedagoge”. Een en ander resulteerde in een aantal singles, waaronder: “Jij bent wie je bent”. “Jij bent de wereld voor mij”, “Vreselijk zin in jou”, “Een mooie zon ben jij” en “Heel mijn leven lang” en een album.  Ook Heeft de zanger meegedaan aan een aantal talentenjachten, waardoor hij veel ervaring heeft opgedaan. Twee jaar geleden besloot Pierre een andere muzikale weg in te slaan, samen met tekstschrijver Wouter Janssen en Richard Poot, hetgeen resulteerde in prachtige nieuwe nummers. Het laatste resultaat daarvan is nu uit “Wie ben jij”, een nummer waarin de zanger zijn hart heeft gelegd, een mooi vocaal hoogstandje in combinatie met een prima arrangement. Het is niet zo gek, dat de complimenten binnenstromen.


Ron de Ridder “Proost op het leven”

 

Na eerdere succesvolle singles ‘Wondermooie dag’, ‘Engel aan mijn zij’ & ‘Had jij niet die mooie blauwe ogen’ welke veel aandacht kregen bij veel Radiostations, en zelfs tot veel Tipschijven werd gekozen, is zijn heerlijke opvolger ‘Proost op het leven’ nu al de Sound van dit muzikale talent uit het Gelderse landschap. Waar veel artiesten zoeken naar het genre, de eigen sound en het unieke om zich te kunnen onderscheiden van de rest van zingend Nederland, heeft Ron dit alles in korte tijd al weten te bereiken. ‘Proost op het leven’ is een frivool, lekker in het gehoor liggende feestsingle waar menig polonaise op zal gelopen worden.

De videoclip werd 30 november jl in een overvol Partycafe ‘Nooit meer naar huus’ in Nijmegen opgenomen. Uit de daaruit voortgekomen reacties verwachten we een super knaller van een single, de agenda van Ron de Ridder loopt inmiddels ook behoorlijk vol. Dat zegt al genoeg over deze vrolijke sympathieke zanger.

De videoclip is inmiddels al te vinden op Youtube.


Hulporganisatie komt met levenslied over armoede

 

Een Nederlandse hulporganisatie die zich richt op armoedebestrijding heeft een single uitgebracht over het thema armoede. Het nummer is ingezongen door de artiesten Frank Verkooyen en Dave Groenendijk. Die laatste groeide op in een gezin dat moest aankloppen bij het Leger des Heils. Het lied werd op 25 oktober 2019 gepresenteerd.

Initiatiefnemer van het muziekproject is Jacco van den Essenburg, oprichter van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg, een armoedebestrijdingsorganisatie in het gelijknamige dorp bij Amersfoort. Van den Essenburg, 49 jaar, was succesvol ondernemer. Totdat hij twee auto-ongelukken kreeg - een keer door een kapotte auto, de tweede keer door een black-out – en in 2014 zijn rijbewijs moest inleveren. Hij werd 100 % afgekeurd.

Hij besloot zich daarna in te gaan zetten voor mensen onder de armoedegrens in de regio Amersfoort en richtte ,Stichting Burgerinitiatief Woudenberg' op. Inmiddels zetten 25 vrijwilligers zich er zes dagen per week voor in en zijn de afgelopen drie jaar circa twaalfhonderd mensen geholpen.

De organisatie werd vorig jaar genomineerd voor een aanmoedigingsprijs van ING en werd dit voorjaar op het Binnenhof uitgenodigd door Kamerlid Gijs van Dijk. Het parlementslid wilde bijgepraat worden over armoedeproblematiek in de praktijk. De aanvragen bij de stichting komen zelfs uit Amsterdam.

,,Dit lied is een nieuwe manier om de boodschap uit te dragen dat je je niet hoeft te schamen voor armoede. En dat je niet de enige bent die ermee zit'', aldus Van den Essenburg. ,,Er zijn veel mensen onder onze doelgroep die Nederlandstalige muziek waarderen. Dit is een andere manier om hen een hart onder de riem te steken - en natuurlijk om Nederland te laten zien dat dit probleem bestaat. Want er is ontzettend veel schaamte rondom dit thema.''

Zanger Dave Groenendijk, ambassadeur van de Stichting Burgerinitiatief Woudenberg, is het met hem eens. Als kleine jongen belandde hij met het gezin waarin hij opgroeide bij het Leger des Heils. Thuis waren er nauwelijks meubels. ,,Inmiddels zit ik niet meer in die situatie – maar ik voel me enorm verbonden met mensen die hetzelfde meemaken als wij toen'', aldus Groenendijk.

Groenendijk en de bekende Brabantse volkszanger Frank Verkooyen - die het nummer componeerde - werkten onbezoldigd mee aan ,Je Staat Nooit Alleen'. En ook tekstschrijver Frank Berghuis vroeg niets voor zijn bijdrage aan het lied.

,,Een opvallende productie'', aldus muziekexpert Jim Hoogendorp. Hij is hoofdredacteur van het online magazine behindthestars.nl, dat bericht over trends binnen de Nederlandstalige muziek. ,,Over armoede wordt niet veel meer gezongen, dat gebeurde vooral in de jaren zestig. En nog iets recenter; door Frank Boeijen met het nummer 'Woede van de Armoede', uit 1997. Maar tegenwoordig gaat het bijna altijd over de liefde. Misschien zegt dit nieuwe nummer wel iets over de tijd waarin we leven.''

Ondanks de hoogconjunctuur waarin Nederland zich momenteel bevindt wordt armoede een prominenter thema. Terwijl het absolute aantal mensen dat in armoede leeft licht daalt, groeit daarbinnen de groep die langer dan vier jaar in de materiele problemen zit. Het CBS becijferde volgens de laatste rapportage dat er in 2017 227 duizend huishoudens al minstens vier jaar achtereen van een laag inkomen rondkomen. Dat waren er 6 duizend meer dan in 2016.

RTV Promotie : ArtiestenPromotie www.artiestenpromotie.net

 


“Soms moet je buiten de lijntjes durven te kleuren.”

 

Waarom moet je altijd de ‘gewone’ dagelijks dingen doen en … blijven doen.

Dat dacht Sjef van Creij ook toen hij Frank Hoek na een optreden aansprak en zei:

“Wij moeten samen een keer een carnavalsplaat opnemen.”

Frank Hoek en Sjef van Creij (beide automonteur)kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Sjef is regelmatig aanwezig bij optredens van Frank en heeft hem in de jaren dat hij als Prins Josephus d’n Urste over Zandhazendurp (Rosmalen) regeerde, enkele keren uitgenodigd als zanger/ gangmaker voor een feestje. Succes verzekerd!

Als rasechte Brabander was Sjef dan ook blij met de hit ‘Houdoe’ van Frank van vorig carnavalsseizoen. (Tekst geschreven door Wim Daniels.)

Het nummer ‘In Brabant hebben we nooit genoeg’ hebben de heren opgenomen bij muziekstudio Kees Tel in Lierop. Met dit nummer hopen zij zich te plaatsen voor de verkiezing van Omroep Brabant; ‘Kies je Kraker’.

Sinds het nummer ‘In Brabant hebben we nooit genoeg’ via social media kenbaar gemaakt is, zijn er al meerdere boekingen voor het gelegenheidsduo vastgelegd. Als het zo door gaat, zorgt dit bij Sjef van Creij (gemeenteraadslid in gemeente ‘s-Hertogenbosch en trompettist bij CC de Kepkes) voor een extra drukke agenda.

Beide heren staan volledig achter de door hun geschreven teksten in het lied:

-> in Brabant hebben we nooit genoeg.

-> het is de mooiste tijd van heel het jaar.

RTV Promotie : ArtiestenPromotie    Jeanette de Wit     www.artiestenpromotie.net


Frans van Dorland zet trouwe ballad neer

 

Frans van Dorland zit inmiddels al stevig in het zadel in zijn muzikale carriere, de optredens stromen binnen en heeft in de loop van de afgelopen jaren vele succesvolle singles uitgebracht. De eerste solo single "Alleen" bracht Frans uit in 2017. Daarna volgde de zeer succesvolle single “Ik ben mijn jaloezie verloren” die tot op de dag van vandaag nog steeds veel airplay weet te behalen op vele regionale en landelijke radiozenders. Nu komt Frans van Dorland weer met een solo single met de titel "Voor eeuwig en altijd" waarvan de tekst wederom uit handen komt van Henny Thijssen, die zijn vorige singles ook schreef.

Henny Thijssen heeft tevens de tekst ook naar het Engels vertaald en is ook te downloaden op de bekende downloadkanalen onder de titel “For always and forever”.

Productie is gearrangeerd in de studio van Maarten de Groot ( M Works Studio ).

De bekende Shadows gitaar ( Fender) is wederom grandioos verwerkt in deze single, waardoor het geheel van de stijl van Frans van Dorland perfect naar voren komt.

Met deze trouwe ballad zet Frans van Dorland weer een prachtige single neer, waarmee hij weer een stap verder heeft gezet op de muzikale ladder.

Uiteraard wordt de single begeleid door een stijlvolle videoclip, die te vinden is op Youtube.

Plugging en promotie: Jeanette de Wit Artiesten Promotie


Monique Heegen zegt Adieu

 

“Zeg nou maar adieu” is de titel van de nieuwe single van Monique Heegen. Van een echt adieu is echter absoluut geen sprake. De Emmense zangeres geniet nog met volle teugen van haar muzikale avonturen en met haar inmiddels uitgebreide Duitse repertoire vindt ze ook steeds vaker de weg naar onze oosterburen.

Monique besloot dat haar nieuwe single een moderne versie van “Zeg nou maar adieu” moest gaan worden. Deze Duitse klassieker werd in 1986 door Arne Jansen in het Nederlands uitgebracht en liefhebbers van de oude piratenmuziek zullen het ongetwijfeld herkennen.

Producer Maarten de Groot stortte zich op het arrangement, Lloyd Phillipo speelde de gitaarpartijen in met als resultaat een frisse, eigentijdse productie.

De spontane Monique hoopt met “Zeg nou maar adieu” een welkome toevoeging in haar veelzijdige repertoire te bieden tijdens haar altijd verrassende optredens !

Plugging en promotie: Jeanette de Wit ArtiestenPromotie


Verfrissend nummer voor Martina Du Ton

 

Martina Dekkers uit Amsterdam gaat schuil achter de artiestennaam “Martina Du Ton” en is aan haar Nederlandse naam gekomen via adoptie. Ze is opgegroeid in Watergraafsmeer en heeft op de Zeeburgerdijk de Modevakschool gevolgd, na haar studie verhuisde ze naar Den Haag waar ze nu werkzaam is als modestylist. 

Martina wilde onder de artiestennaam Martina Du ton haar zangcarrière betreden, en is als Singer songwriter aan de slag gegaan en na geruime tijd Engelse liederen gezongen te hebben heeft ze besloten om in het Nederlands verder te gaan.

Dus verschijnt ze nu met haar nieuwe nummer “Sjansen”

Een heerlijk zomers verfrissend nummer en een mooie zangeres dus alle ingrediënten voor een zomerhit zijn aanwezig.

Deze single is verkrijgbaar via alle grote download en streaming portals. De single wordt gepromoot door ArtiestenPromotie.net bij diverse radiozenders in Nederland en België.


Ron de Ridder viert de zomer met ‘Had jij niet die mooie blauwe ogen’

 

De Gelderse Ron de Ridder timmert al jaren aan de weg. Hij heeft al een 20 tal solo singles uitgebracht met clip, maar opvallend waren de singles ‘Wondermooie dag’ en ‘Engel aan mijn zij’, waarmee hij veel aandacht in de Nederlandse en Vlaamse media wist te vergaren. 

Nu is het tijd voor een gloednieuwe single, getiteld ‘Had jij niet die mooie blauwe ogen’. Hiervoor dook Ron opnieuw de studio in van producer Lei de Bruyn met een heerlijke zomerse plaat als resultaat. 

Uiteraard is er voor ‘Had jij niet die mooie blauwe ogen’ een passende videoclip geschoten welke veelvuldig op de clipkanalen te zien zal zijn. Steek de barbecue aan en dans samen rond het vuur met deze gezellige zomerse single van Ron de Ridder.

Rtv Promotie : ArtiestenPromotie Jeanette de Wit


Debuutsingle voor energieke Elisabeth Grey !

 

Elisabeth Grey maakt disco/pop muziek en heeft haar debuutsingle 'You've got to grow' officieel uitgebracht. Ook haar 2e single is bijna afgerond en zal dit jaar nog verschijnen.

Naast haar eigen singles speelt ze natuurlijk ook covers in dezelfde stijl en weet daarmee altijd iedereen op de dansvloer te krijgen.

Omdat ze haar eerste videoclip met een groot aantal medewerkers heeft gemaakt bestaat er al een grote fanbase en hebben haar facebook berichten vaak een bereik van 15.000+ mensen. 

Er zijn ondertussen steeds meer partijen geïnteresseerd, waardoor het nummer inmiddels ook aandacht heeft gekregen bij diverse kranten en radiostations.

Samen met een energieke (professionele) band zorgt ze voor een dansbaar optreden met veel herkenbare disco/pop klassiekers en natuurlijk haar eigen nummers.  

Plugging en promotie : ArtiestenPromotie Nijmegen Jeanette de Wit

www.artiestenpromotie.net


Nieuwe feestsingle voor Frank Hoek !

 

“Een super energieke feestknaller met een hoog meezing gehalte voor de tenten en kroegen” Frank Hoek uit het Brabantse s’ Hertogenbosch is al een tijd actief in de Nederlandstalige muziekwereld.

Als zanger is hij bijna ieder weekend onderweg. De afgelopen jaren bracht de zanger een aantal solo platen uit en tevens scoorde hij rond de carnaval enkele landelijke hits bijv. met de single “Ik zeg houdoe”. De afgelopen maanden is hij druk bezig geweest met het maken van een nieuwe eigen single in de studio van Kees Tel. Die produceerde voor Frank een gloednieuwe feestplaat met de titel; “Leve de lol”, een eigentijdse bewerking op de hit van Vaya con dios “Nah neh nah”. “Een super energieke feestknaller met een hoog meezing gehalte voor de tenten en kroegen” aldus de enthousiaste zanger over zijn nieuwe plaat.

Deze single is verkrijgbaar via alle grote download en streaming portals. De videoclip is ook te vinden op Youtube en verschillende TV zenders. De single wordt gepromoot door ArtiestenPromotie.net bij diverse radiozenders in Nederland en België.

Met deze uptempo meezinger is Frank Hoek er weer in geslaagd een super knaller neer te zetten om de feestscene weer op zijn veste te laten schudden.


Bert Kabelaar gaat solo met “Akka Alinda”.

 

Nadat het in eerste instantie de bedoeling was om “Akka Alinda” uit te brengen onder de naam van 

Sgt.PeeBee!, is na onderling overleg besloten dat het nu toch als solosingle het levenslicht gaat zien.

Een nummer met een “dubbele” bodem dat menig deelnemer aan de “Muziekreis Turkije” bekend in de oren zal klinken.

Het origineel, “Linda Linda” van de TeeSet, stamt uit 1978 en is geschreven door Hans van Eijck en Peter Tettero, leden van die toenmalige nederpop band.

De Nederlandse tekst is van Bert Kabelaar zelf en het Turkse arrangement komt op naam van producer en partner in crime Harrie van den Heuvel.

Plugging en promotie : ArtiestenPromotie Jeanette de Wit   www.artiestenpromotie.net


Frank Hoek heeft een hit te pakken !

 

We mogen spreken van een heuse carnavals hit voor Frank Hoek.

Frank zag namelijk met producer Kees Tel een oproep van taalvirtuoos Wim Daniëls waarin Wim op zoek was naar een vertaler van zijn geschreven carnavalskraker, dus Kees en Frank zijn aan de slag gegaan in de studio van Kees en binnen 3 uurkes hadden ze een single op de plaat staan.

Het lied vindt zijn oorsprong in een nog uit te brengen boek. Daniëls: “Ik ben een boek aan het schrijven over het woord houdoe en toen dacht ik, misschien past daar ook een carnavalslied bij. Toen heb ik me aan een tekst gezet.”

Het carnavalsgenre kent vrij veel liedjes die aan de platte kant van het spectrum zitten, ‘Houdoe’ is dat zeker niet. “Er zit wel een verhaal in. De hoofdpersoon is een vrouw bij wie iemand op bezoek komt. Die vrouw vindt het prachtig en ze vindt het natuurlijk ook heel jammer dat ze weg gaat."

“De hoofdpersoon zegt houdoe in de hoop dat haar gast weer terugkomt, zodat ze ook wat aanspraak heeft. Er zit dus inderdaad weemoed in.” Aldus taalvirtuoos Wim Daniëls, en is zeer vereerd dat Frank daar samen met Kees een heuse hit van hebben weten te maken. Het loopt als een speer want binnen 19 uur zijn er op Youtube al 4100 weergaven verzameld en de hit is op dezelfde avond al te zien geweest in het programma van presentator Twan Huys “RTL Late Night”, waarin zelfs Patty Brard dit als een hit te kennen gaf.

Het refrein : “Ik zeg: houdoe, houdoe, houdoe

Mar kom mar vlug wer trug

Ik zie-oe toch zo gèère

Ik zie-oe liefst wer vlug”

Plugging en promotie : Jeanette De Wit Artiesten Promotie www.artiestenpromotie.net


TeeBeeBrown & friend(s) : Blues en ballads in je Moerstaal

 

Tee Bee Brown is de podium identiteit van Singer/Songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht ZH. Bezeten van muziek in het algemeen en de Blues in het bijzonder ging hij op latere leeftijd gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaar leraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan.

Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben in verschillende bands begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie :

TeeBeeBrown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje en werden in eigen beheer ook een paar Engelstalige CD's uitgebracht.

Een van de hoogtepunten was het optreden in Theater de Willem te Papendrecht in oktober 2010. Voor het eerst speelde de band toen “in tegenstelling tot de rest van het programma” een Nederlandstalig nummer van de hand van Teus. De reacties daarop waren overweldigend en Teus begon een nieuw repertoire samen te stellen, waarvoor hij veel van zijn eerdere werk voorzag van Nederlandstalige teksten. 

Hij begon met het samenstellen van repertoire voor een programma dat de titel :

“Blues & Ballades in Je Moerstaal” moest gaan krijgen.

De meeste nummers hebben een autobiografisch karakter en worden dan ook met anekdotes aan elkaar gepraat.

In maart 2012 benaderde hij Michel Tent, met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal.

Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoor belande hij in de wereld van Singer/Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 5 jaar veel opgetreden in Delft, Zeeland, Rotterdam,den Haag, Gorinchem, Veenendaal kortom door het hele land als duo.

Bij gelegenheid en op aanvraag kan het duo worden uitgebreid met een bassist en percussionist. Ook is er dit jaar hard gewerkt aan een nieuwe CD getiteld:

“Blues & Ballades in Je Moerstaal” Deze CD met 13 authentieke tracks is te koop tijdens optredens, te streamen via Spotify en te bestellen via debruin.teus@gmail.com

Bekijk hier de Promo-Video : https://www.youtube.com/watch?v=jFm8aeA-skA&feature=youtu.be

Teus de Bruin - Componist, Zang, Gitaar

Michel Tent - Gitaar, Mondharmonica en Backings

Plugging en Promotie : @Artiestenpromotie Nijmegen , Jeanette De Wit , www.artiestenpromotie.net


Iwan Bockkom komt met een knaller van een debuut

 

'Groen van jaloezie' is de titel van de debuutsingle waarmee Iwan Bockkom bekendheid mee hoopt te halen. 'Enkele jaren geleden ben ik met een co-writer begonnen met het schrijven van liedjes en het leuke aan dat proces is dat je al jouw eigen creatieve ideeën en gevoelens in je tekst kwijt kan. Zo ook in deze single', onthult Iwan. Zijn grootste passie is zingen. Hij zingt bij een koor en in een band en daarnaast treedt hij solo op, dus allround kunnen we hem wel noemen.

 

Het enige wat telde was passie en ons hart moest er in zitten. En dat is gelukt! 'De nummers die op stapel liggen passen goed bij wie ik nu ben en hoe mijn leven nu is. In de loop der jaren heb ik aardig wat bagage verzameld en dit hoor je ook terug op deze single, die overigens veel mensen zal raken. Drie jaar geleden ben ik begonnen met het regelmatig volgen van zanglessen. Die zanglessen zorgen ervoor dat ik weet hoe ik de nummers technisch moet benaderen en ik ga zo goed voorbereid en zelfverzekerd naar opnames, audities en optredens toe', aldus de uit Schiedam afkomstige zanger.

Hij vervolgt: 'En ik voel me goed! Ik voel me echt lekker! Ik sta met beide benen op de grond. Ik ben sterker geworden, ik vaar mijn eigen koers en doe alleen nog maar dingen die ik leuk vind. En ik ben ontzettend blij met deze plaat! Hij past bij mij en hopelijk ook bij jullie, aldus een trotse Iwan die met deze debuutsingle gelijk een knaller neerzet die veel airplay zal gaan opleveren.

Plugging en promotie : ArtiestenPromotie Jeanette de Wit

www.artiestenpromotie.net

 


Ook dit jaar is Duo Kwats weer van de partij met carnaval.

 

De heren Kwats komen deze keer met een lied waarin in het refrein de bewegingen van een dansje bezongen worden.

Sinds het moment dat ze bij wijze van grap een 1 malig optreden zouden doen,

Is dit alweer het 6e jaar waar in ze met een single komen die ook voor de carnaval geschikt is, maar eigenlijk heel het jaar door op alle feestjes groot of klein gezongen kan worden.

Dus wat als kwats is begonnen is nu toch wel erg serieus geworden.

Het lied met de titel “Hutsie Klutsie”is een lied wat in 1987 door de zangeres Conny Vink is uitgebracht onder het label van Telstar.

Duo Kwats hoopt dat de feestgangers net zo enthousiast zullen zijn en dat de Hutsie Klutsie zich inderdaad verspreid over het feestvierend Nederland. 

Vanaf 01-01-2019 staat de Hutsie Klutsie op Youtube dus we kunnen wel stellen dat Duo Kwats het Nieuwe jaar klinkend is ingegaan.

Een heerlijk feestnummer waarvan het de bedoeling is dat iedereen mee gaat doen. Het is dan ook aan te bevelen om het liedje gauw te gaan leren zodat met Carnaval dan ook iedereen de Hutsie Klutsie mee kan dansen.

Plugging en promotie : Jeanette De Wit , Artiesten Promotie Nijmegen.

www.artiestenpromotie.net


Henny Thijssen schrijft lied voor Frans Van Dorland

 

De goedlachse Frans van Dorland is geboren en getogen in Nijmegen en daarmee een rasechte Nijmegenaar. Als kind was Frans al bezeten van muziek en kwam hij via via in contact met zanger en tekstdichter Henny Thijssen (bekend van Hazes teksten), die Frans verder op gang hielp in de muziekwereld. Frans kreeg regelmatiger optredens en begon steeds meer plezier te krijgen in het entertainen van publiek. Henny deed Frans het aanbod om een liedje te gaan schrijven. Dit resulteerde in de debuutsingle “Alleen” welke in 2017 verscheen. Na het succes van deze debuutsingle werd het tijd voor een opvolger daarvan en dat resulteerde in “Ik ben mijn jaloezie verloren”, met daarin opnieuw de bekende Shadows gitaar (Fender), waarmee wordt terug gegrepen naar de vijftiger/zestiger jaren. Dat gevoel naar die jaren zal zeker herkenbaar zijn voor velen bij deze single.

De productie van deze single lag in handen van Maarten De Groot (M Works Studio). Met deze blues aanvoelende single zet Frans van Dorland een volgende belangrijke stap in zijn muzikale carrière en laat hij zien dat we in de toekomst nog veel van hem zullen gaan horen…

De promotie is in handen van Jeanette De Wit van Artiesten Promotie. Uiteraard wordt de single begeleid door een stijlvolle videoclip, die te vinden is op Youtube.


Frans Bauer schrijft nieuwe single voor Kian Derry ! 

 

Vlaamse Volkszanger Kian Derry, die vandaag tevens verjaart, behoort tot een select gezelschap artiesten binnen het levensliedcircuit, die al veel  ‘eigen’ liedjes op hun naam hebben staan. De Vlaming heeft in de afgelopen tien jaar al diverse singles en albums op de markt gebracht. Naast vele sololiedjes nam Kian ook een aantal bijzondere duetten op en laat de zanger zich graag omringen door tekstschrijvers die hun vak verstaan. Vandaar nu de nieuwe samenwerking met Laurens van Wessel, die tekende voor de productie in de Wesco Studio en Frans Bauer heeft de tekst geschreven waarmee voor Kian Derry een langgekoesterde wens is uitgekomen.

Na singles als ‘Dichterbij’, ‘Jij straalt als een ster’, en zijn album ‘Onverwacht’ van vorig jaar, komt volkszanger Kian nu met een door Frans Bauer geschreven single: ‘Jij bent m’n fantasie’. Deze nieuwe vrolijke en uptempo single zal zeer in de smaak gaan vallen bij een nog groter publiek. De begeleiding door Frans Bauer en Laurens van Wessel is de ideale feedback voor Kian en dus zal deze samenwerking worden gecontinueerd ! 

De single is te verkrijgen via de bekende downloadportals en de bijbehorende videoclip is te bewonderen via Youtube.

Meer info over Kian Derry  kun je vinden via zijn facebookpagina.

Plugging en promotie: Jeanette de Wit Artiesten Promotie


Potentiele zomerhit voor Mike Molenmaker

 

Met zijn debuutsingle ‘Jij danst als een orkaan’ knalt Mike Molenmaker de zomer in. Geschreven en gecomponeerd door Frank van Etten, brengt Mike het zomerse gevoel binnen bij de luisteraars van dit geweldige lied.

Mike is nieuw in de muziek, nadat hij een carriere bij onder andere Defensie achter de rug heeft. De geboren Arnhemmer, 26 jaar, stort zich vol op het zingen en niet zonder succes.

Zijn lied, ‘Jij danst als een orkaan’ heeft alle potentie om een ware zomerhit te worden. Naast de pakkende tekst en melodie ondersteunen ook de klanken van gitaren en trompetten het zomerse gevoel bij dit lied. Niet voor niets is het al door RadioNL opgepakt en zal het vanaf 2 mei dagelijks te horen zijn op dit station.

De clip is geschoten door RTV Mediaproducties in de prachtige natuur van Nederland, waar ook het weer een zomersgevoel geeft aan dit lied.

De promotie is in handen van Artiestenpromotie www.artiestenpromotie.net


Frank Hoek wil "Liever met je dansen"

 

De uit 's Hertogenbosch afkomstige Frank Hoek verwierf bekendheid als de helft van het populaire feestduo "Bad Brothers", waarmee hij samen met Nol Roos successen behaalde met singles zoals "'n Bakske Koffie" en "Ik Heb Jou Niks Te Zeggen". Solo kennen we Frank Hoek ook van de hits “Lange blonde haren” en “Wij willen in de polonaise”.

Na de lancering van het eerste dance nummer afgelopen februari van Frank Hoek “De koning van de feesttent” nu de tweede single “Liever met je dansen” wederom in samenwerking met zijn producer Ka$per Hits en de reacties zijn nu al geweldig op dit nieuwe nummer en wordt al veelbelovend genoemd in de Dance Scene. De single is verkrijgbaar via alle grote download en streaming portals en het nummer zal gepromoot worden in Nederland en België op vele radiozenders en websites door Artiesten Promotie. Met zijn nieuwe single “Liever met mij dansen” levert Frank Hoek wederom een veelbelovende single af die absoluut airplay verdient voor de liefhebbers van het Nederlandstalige Dance lied !