Artiesten/nieuws


Es van Velzen slaat nieuwe weg in.

 

Aan de carrière van Es wordt dit jaar flink gebouwd. Nadat Es van Velzen eerder ‘Dolores’ en ‘Ik doe wat ik doe’ in uptempo een feestelijk jasje gaf, gaat zij nu over op de serieuze wat meer diepgaande teksten waar een ieder zich in kan herkennen. Dit gaat zij doen met een andere sound dan men van haar gewend is. Haar laatste 2 nummers ‘Als ik naar je kijk’ en ‘Dit Melodietje’, gaven al een klein beetje prijs van de smaak en richting.

Zuid-Amerikaanse geluiden en ritmes, waar je goed op kunt dansen. Een vernieuwend geluid, waar je lekker mee voor de dag komt in het naderende voorjaar. Ik vind het heerlijk om in deze genre/ritmes te zingen en ik denk dat het ook heel goed bij me past”. De tekst is geschreven door Es van Velzen zelf en zij heeft het samen gereproduceerd met Peter van Kesteren van Leico Music. Es van Velzen is heel blij met het nummer. “Sterker nog, het lag al een hele tijd klaar, ik kon werkelijk niet wachten om het uit te brengen”.  “Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het publiek dit zal gaan ontvangen, maar ik zeg je…, je kan niet stil blijven zitten bij dit nummer”, aldus Es.

Eind augustus lanceerde de zangeres nog “Dit melodietje”, ook een nummer met een Zuid-Amerikaans tintje. “Dit is gewoon mijn stijl geworden. Lekker knallend of juist romantisch en rustgevend met mooie Bass- en Slagpartijen, dat past gewoon bij mij”. De clip van “Als ik bij jou ben” heeft Es van Velzen opgenomen op Tenerife. Ze is erg blij met het resultaat. Binnenkort gaat ze weer een clipopnamen doen voor een kerstnummer en uiteindelijk volgen er nog twee. Het wordt dus een druk jaar voor de zangeres. “Ik heb een goede sponsor mogen vinden, die mij vrijelijk mijn gang laat gaan en veel ruimte geeft om op eigen inzicht te kunnen handelen. Dat voelt heerlijk en hierdoor kan ik me goed ontplooien”. 

Es van Velzen is in 1970 in Velsen geboren. Al op heel jonge leeftijd ontdekte ze haar voorliefde voor zingen, maar het duurde eigenlijk nog jaren totdat ze er echt iets mee ging doen. Het eerste nummer die ze uitbracht was in 2019 een cover van Roos “De Wil van het leven”. Es kreeg de smaak te pakken en begon zelf een nummer te schrijven. Dat werd “Geniet van het leven, Pronto”. Een lekker Zomers nummer met een lekkere beat, goed in het gehoor liggend. Vervolgens nam ze ook nog “Dolores” van Rita Hovink  en “Ik doe wat ik doe” van Astrid Nijgh op. Daarna is ze toch weer zelf gaan schrijven met als eindresultaat “Als ik naar je kijk” en “Dit melodietje”. Beide nummers werden goed ontvangen door de luisteraars. Uiteraard hoopt Es van Velzen dat dit met “Als ik bij jou ben” ook het geval zal zijn. “De mensen zullen waarschijnlijk moeten wennen, want het is geen melodietje met de standaard geluiden. Er zit bv geen accordeon in zoals bij de meeste nummers, maar oa steelguitar en saxofoon. Gewoon,  een lekker Cumbia nummer”. 


Lewy – Verlaten

 

Lewy (Pawel Lewandowski) is een opkomende singer-songwriter, rapper, performer en scenarioschrijver uit Vlaardingen. Zijn muziekteksten zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en het leven om hem heen.

Lewy trapt het jaar 2023 meteen goed af met zijn allernieuwste single “Verlaten”. Zoals de titel luidt is dit een heartbreak song, waarbij de emoties (verdriet en boosheid) sterk naar voren komen. Hiermee wordt een hoofdstuk in zijn leven afgesloten.

In elke relatie zijn er ups & downs waarbij alles weer goedkomt tussen beide personen, maar niet in dit geval. Lewy heeft zijn relatie als ‘giftig en ongezond’ ervaren. Aangezien dit zijn eerste serieuze relatie was, vond hij het moeilijk om de knoop door te hakken. De relatie heeft 7 jaar lang geduurd en “Verlaten” is zijn 7e single.

Het nummer werd geschreven 1 week na de breuk met zijn ex-vriendin. Hij zat toen in de woonkamer met een glaasje wijn en een rot gevoel. De volgende dag belde hij zijn producer op en heeft zijn studiosessie geboekt. Zodra een passende beat gemaakt werd, heeft Lewy zijn lyrics aangescherpt en heeft het nummer opgenomen. Het maken van muziek heeft hem geholpen om overeind te komen.

Ondanks dit een droevig song is, is dit een prachtig nummer met een krachtige refrein, die het verhaal van beide kanten omschrijft. Het is een mooie combinatie tussen de pop en hiphop genre.

“Verlaten” verscheen op 10 februari 2023 op alle muziekstreamingdiensten en op 14 februari (Valentijnsdag) verscheen de videoclip op zijn YouTube kanaal. Het uitbrengen van een heartbreak song op Valentijnsdag zorgt voor een mooie controversie, waarbij de aandacht niet alleen aan de koppels besteedt wordt, maar vooral aan mensen met liefdesverdriet.


Nieuwe single Portland Rider

 

De nieuwe single Sinister Document van de band Portland Rider is geïnspireerd op diverse films en documentaires met betrekking tot moordaanslagen op o.a. Abraham Lincoln, Mahatma Gandhi, John F. Kennedy en Martin Luther King.

Behoorlijk wat mensen beschouwen de moorden een gevolg van een complot. 

Het lied Sinister Document gaat over complottheorieën. Veel van die theorieën lijken te kloppen, maar aan de andere kant is de waarheid vaak wel achterhaald. Maar voor sommige theorieën zal het altijd een raadsel/vraagteken blijven. De nieuwe single ‘Sinister Document’ en voorgaande singles ‘Golden Palace Halloween Song’  ‘Night People’, ‘Frozen Plans’ en ‘The Road is Calling’ zijn uitgebracht op o.a. youtube, Spotify, iTunes, AmazonMusic, SoundCloud, AppleMusic, Pandora en Deezer.


Singer-songwriter Michael Antony Austin komt naar Nederland!

 

De eerste single “The Collier Lad’s Dream” van het album “It’s not the years… It’s the mileage” wordt op 26 januari 2023 officieel in Nederland uitgebracht. Michael: “Moderne country-flavoured muziek wordt steeds populairder in Nederland en ik hoop dat het Nederlandse publiek geniet van mijn visie op het genre”. Michael zijn muziek is uniek, heel persoonlijk en toegankelijk en elk nummer heeft zijn eigen verhaal. Dat geldt ook voor “The Collier Lad’s Dream” wat in essentie gaat over vrij zijn en streven naar waar je gelukkig van wordt. En dat willen we allemaal, toch?

Wie is Michael Antony Austin?

Michael Antony Austin is een natuurlijke performer met een sterke, gevoelige tenorstem. Sinds zijn vroege tienerjaren staat Michael op het podium en heeft hij een indrukwekkend muzikaal CV opgebouwd met verschillende bands, projecten en als soloartiest, met honderden LIVE shows over de hele wereld van Estland, Letland en Luxemburg tot de VS......................................................... En nu ook in Nederland. Als singer-

songwriter heeft Michael 4 albums uitgebracht met diep persoonlijke, toegankelijke, country-flavoured pop, rock en folk.

Release van "The Collier Lad's Dream" in Nederland

De eerste single van zijn laatste album, 'It's Not The Years It's The Mileage', wordt nu ook in Nederland uitgebracht. Het nummer “The Collier Lad’s Dream” gaat in essentie over vrij zijn en doen wat je gelukkig maakt en Michael wil die boodschap graag delen met het Nederlandse publiek. De songtekst vertelt het verhaal van een jongen (‘lad’) die rond de eeuwwisseling in een kolenmijn werkt.

Geïnspireerd door de avontuurlijke verhalen die hij hoort, droomt hij van een leven op zee waar hij vrij kan zijn van het vuil en het gezwoeg in de koude, donkere mijn           

Het is een Country Rock song met een vrolijke beat en een positieve boodschap. Michael legt uit wat de inspiratie was voor het nummer: "Ik ben opgegroeid in en rond Newcastle upon Tyne en zag vaak de enorme containerschepen uit de hele wereld de rivier de Tyne in- en uitvaren. Ik denk dat ik altijd droomde van reizen naar verre oorden. Ik kwam zelfs een paar keer in de verleiding om te proberen me aan boord te verstoppen!” Dat heeft Michael nooit gedaan, maar hij reisde wel heel veel en is uiteindelijk in Duitsland gaan wonen vlak bij de Nederlandse grens. Vanaf eind januari 2023 toert Michael door Nederland ter ondersteuning van zowel de single als het album. Het steunen van Michael, zijn pakkende songs, positieve persoonlijkheid en liefde voor het leven is een geweldige manier om het nieuwe jaar mee te beginnen.


Grace de Gier wint Golden Mara International Award!

 

Grace de Gier wint Golden Mara International Award. Dit betreft een Latijns-Amerikaanse award voor artiesten, welke al 67 jaar wordt uitgereikt.

Grace woont in HEERHUGOWAARD en wat is ze trots! De van oorsprong Colombiaanse Singer/Songwriter heeft in Colombia de Golden Mara International Awards gewonnen als Pop/Rock zangeres van het jaar 2022!

Haar foto prijkte in tal van Engelse kranten, waaronder de London Daily Post en de reacties waren overweldigend. De award is voor de zangeres, die inmiddels de Nederlandse Nationaliteit heeft gekregen, de kroon op jarenlang hard werken.

Grace de Gier zingt het genre Indie Pop/Rock. Haar muziek is geïnspireerd uit persoonlijke levenservaringen, waarbij facetten als liefde en geluk, maar ook verdriet in haar liedjes naar voren komen. Ze zingt zowel in het Engels als Spaans en is druk bezig om dit jaar samen met haar band te gaan touren door Nederland, Belgie, Duitsland, de UK en Colombia. “Ik heb een eigen band uit Colombia waarmee ik optreed”, zegt Grace trots.

Ze zijn momenteel heel druk bezig met het tourschema. “Ik heb er erg veel zin in”, aldus de Heerhugowaardse, die nu 13 jaar in Nederland woont. Ze is getrouwd met Rolf de Gier, die ook de productie van de meeste videoclips voor zijn rekening heeft genomen. Samen hebben ze twee zoontjes Jake en Dave.

Grace de Gier zingt niet alleen, maar heeft al haar nummers zelf geschreven. Ze heeft gitaarlessen gevolgd bij een bandlid van The Killers, Ted Sablay en heeft influences van deze band, maar ook van The Cure, Cranberries, Roxette en Garbage.

Inmiddels heeft ze tal van eigen nummers uitgebracht, een album Mágico in 2020, maar ook een paar singles en er zit in maart een EP aan te komen met drie Engelstalige en drie Spaanstalige nummers. Een van de eerdere singles “And Now”, behaalde de tweede plaats in de hitlijst van de UK talk Radio. “Daar ben ik enorm trots op”.

Muziek is de grote passie van de zangeres, die al jarenlang zingt. Haar plannen voor dit jaar zijn wel groot, maar samen met haar manager Ludyng zijn ze goed op weg...

“Ik kan geen dag zonder muziek, dat is gewoon mijn leven”, aldus Grace.


Bijzondere samenwerking rapper SoessieO en zanger Wilbur Zitman 

 

Zet twee muzikale tegenpolen bij elkaar en regelmatig komt daar een prachtig resultaat uit. En dat geldt zeker voor rapper SoessieO en Nederlandstalig zanger Wilbur Zitman. Vandaag wordt hun nummer ‘Nooit Meer!’ gereleased op alle streamingsdiensten  en YouTube. De videoclip is te zien op de kanaal van @soessieo. De clip is op zijn minst ontroerend en een absolute aanrader om naar te kijken.

De twee mannen zijn muzikaal gezien weliswaar elkaars tegenpolen, in het dagelijks leven hebben ze veel gemeen. Dat blijkt ook uit het nummer ‘Nooit Meer!’ dat vooral gaat over anders zijn en daarmee gepest worden. ‘We ontmoetten elkaar onlangs in Amsterdam en het klikte eigenlijk gelijk’, zegt Wilbur. ‘SoessieO had dit nummer al liggen en de tekst hebben we samen geschreven. Het is voor hem autobiografisch maar de tekst had zo ook maar over mij kunnen gaan. Wij zijn allebei gepest vanwege onze afkomst. Ik ben half Indisch en SoessieO is Marrokkaans en moslim, en dan zijn we ook nog eens allebei homo. Anders dus en dan pas je niet in het stramien, dus ben je een doelwit.’

Rapper/zanger/singer-songwriter (ach, noem mij maar gewoon artiest) SoessieO schreef de tekst deels op de muziek van Ramses Shaffy’s ‘Laat me’. ‘Wat in feite ook een oproep is aan anderen om jou te accepteren zoals je bent’, zegt hij. ‘In onze clip zie je een jongetje dat letterlijk door zijn leeftijdsgenootjes wordt weggeduwd en later huilend onder zijn dekbed ligt. Dat jongetje ben ik. Maar je ziet ook een ongelukkige jongen die gedurende de clip transformeert in een prachtige zelfverzekerde drag. Het gaat ons juist om die verandering. Blijf niet dat gepeste kind maar reken af met je pesters door jezelf te accepteren en je eigen weg te vinden want zoals jij bent is het goed voor jou! Ben je daarvan overtuigd dan hebben de pesters nooit meer invloed op jou.’

‘Vergis je niet, pesten gebeurt echt niet alleen op school’, vult Wilbur aan. ‘Ook volwassenen worden gepest, tot op hoge leeftijd. Soms gaat het over je achtergrond, je geaardheid, of je rode haar, je bril of pas je gewoon niet in het groepje. Al die mensen willen we met dit nummer een hart onder de riem steken: je komt er beter uit, het kan even duren maar jij komt er wel!’

De combinatie van rappen en levenslied werkt fantastisch in ‘Nooit Meer!’. Eén keer afluisteren is echt niet genoeg, elke keer ontdek je weer wat nieuws. Muziek en tekst blijven je triggeren en juist de afwisseling tussen rap en cooning zal een breed publiek aanspreken. Niet alleen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap maar iedereen die met pesten te maken heeft (gehad). De beiden mannen zijn in ieder geval lyrisch over het resultaat. ‘Het is meer dan we hadden verwacht en we zijn er trots op!’

Wilbur timmert al een paar jaar aan de weg en heeft in die tijd allerlei genres uitgeprobeerd, van carnavalskrakers met De Zingende Schilder, tot rap, rock en roll en de ‘Elvis-sound’ als Jack Speck. Inmiddels heeft hij bewust gekozen voor het Nederlandstalige levenslied met nummers als ‘Echte Vrienden’, ‘Stap voor stap’ en ‘Het is goed zo’.  Meer over Wilbur op jackspeck.nl/artiest-wilbur. 

SoessieO is het alter ego van Hassan Ouhssayen. Op 14-jarige leeftijd maakte hij kennis met Hiphop/Urban muziek. Zijn teksten gaan voornamelijk over liefde, of over het leven. Met zijn muziek probeert hij de jeugd wakker te schudden om niet op straat rond te hangen en hun leven te verpesten. Zelf deed hij dat wel maar muziek redde zijn leven en hij greep zijn kansen. Hij werkt samen met diverse producers en (opkomende) artiesten. Meer over SoessieO op Instagram, tiktok @soessieoofficial, en op youtube en spotify @soessieo

De titel verwijst overigens niet naar de samenwerking van de twee want er zijn al plannen voor een nieuw nummer. 


Feestzanger René verrast iedereen met spraakmakende single

 

Als je de titel van de nieuwe single van Feestzanger René hoort dan bestaat

de mogelijkheid om deze op verschillende manieren uit te leggen. Het draait

namelijk allemaal om de opvallende titel 'Ben sneller met mijn tong dan met

mijn vingers'. René laat echter meteen weten dat het niet datgene is wat je

meteen denkt. Dubbelzinnig is volgens hem ook zinnig. Als je goed naar de

tekst luistert wordt het al snel duidelijk dat het over de telefoon gaat. De

tekst ligt snel in het gehoor en de plaat heeft een hoog feestgehalte. Het

idee om dit lied te maken heeft te maken met het hedendaagse gebruik van de

telefoon. Hij wordt niet meer gebruikt waarvoor hij is uitgevonden. Ik praat

zelf meer door de telefoon omdat dat voor mij sneller gaat dan appen of

sms'n. Ik begin oud te worden, maar pas me wel aan. Iedere leeftijd heeft

zijn charme....toch'.

René heeft de tekst zelf geschreven en de muziek is gemaakt door Kees Tel.

Uiteraard heeft William ten Kate weer schitterende beelden geschoten voor de

videoclip die bij diverse televisiestations in Nederland én België te

bewonderen is. Natuurlijk staat deze ook op YouTube en de socials van

Feestzanger René alias De Zingende Glazenwasser zoals hij in de volksmond

wordt genoemd.


Gerard van der Post komt met nieuwe single.

 

Wellicht zegt de naam Gerard van der Post je op het eerste ogenblik nog niets, maar als bandlid van de formatie ‘Nog Effe’ heeft hij in z’n rode kostuum toch al redelijk wat bekendheid verworven. Omdat ‘Nog Effe’ de afgelopen maanden geen nieuw repertoire had uitgebracht en voorlopig alles on hold staat kon Gerard verder gaan met waar hij goed in is, namelijk met schrijfmateriaal met als doel daar demo’s van te maken. Zijn plank is momenteel redelijk gevuld en dat was ook bekend bij muziekpromotor Jeanette de Wit. Zij beheert Artiesten Promotie en verzorgt daarmee de promotie van artiesten.

Gerard: ‘ Jeanette was met een project bezig en vroeg aan mij of ik een nr had liggen. Ik vond het heel leuk dat ze aan mij dacht. Ze kon kiezen uit 10 demo’s en vond het nummer ‘Ooit!’. Het nummer gaat over het openen van nieuwe deuren als je het even niet meer ziet zitten.

Het nummer is gemaakt bij Soundstudio Deyoso van Gerjo Gielen. Samen hebben ze het rock-pop lied opgenomen en ik mocht daar ook bij aanwezig zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat het eindresultaat echt te gek is. Ik kende Gerjo alleen van naam, maar had nog nooit met hem samengewerkt. Daar komt ook verandering in. Ik heb met hem afgesproken dat hij voor mij ook een nummer mag produceren.

Op 4 januari 2023 verschijnt de single ‘Ooit!’ onder het label van JMR Records en is te streamen bij de bekende  portals. De clip is te bewonderen op YouTube.


Monique Heegen pakt uit met après-ski knaller!

 

Met veel optredens op diverse carnavals- en après-ski feesten vond de spontane Emmense zangeres Monique Heegen het de hoogste tijd om een eigen feestplaat uit te brengen. Ze zocht contact met The Office Studio van Arie Kuipers en Fokko Dam en samen met producer Dylan van der Feen schreven en componeerden zij een splinternieuwe après-ski/carnavalsknaller. Nadat de creatieve Dylan nog een aantal verrassende muzikale elementen had toegevoegd aan het arrangement kon “You and me op de après-ski” worden ingezongen. Dit deed Monique eind 2021 al, echter was het toen door alle beperkingen geen geschikt releasemoment. Nu de carnaval- en après-ski periode weer volop losbarst is het dan eindelijk zover en kan Monique gaan knallen met deze feestelijke productie waarbij  je het refrein meteen meezingt en stilzitten geen optie is!

“You and me op de après-ski” is te streamen en te downloaden via alle bekende portalen en de feestelijke videoclip, gemaakt door de ToffeClips, is te bewonderen via Youtube.


Denyse Lommers bruist van energie en presenteert bijzonder Kerstnummer ‘Twee dagen per jaar’

 

Voor Denyse Lommers breken spannende tijden aan. Met haar sfeervolle en krachtige Kerstsingle ‘Twee dagen per jaar’ probeert ze een boodschap in deze roerige tijden te brengen. Ze hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan een iets betere wereld. Niet als een druppel op een gloeiende plaat, maar als een druppel in de oceaan van universeel bewustzijn over het wel en wee van onze planeet. Deze single kwam tot stand i.s.m. producer Jaco van der Steen, die het liedje geschreven heeft. Hij werkt samen met veel vooraanstaande artiesten waaronder Boudewijn de Groot. 

Denyse: Eerder dit jaar bracht ik al de liedjes “De cirkel is nog niet rond” en “Mijn Amigo” uit. Via mijn maatje Sam Knoop kwam ik uiteindelijk met Jaco in aanraking. Ik nam contact met hem op met de vraag of hij iets voor mij kon betekenen. Ik vertelde hem dat ik iets had geschreven en wilde daar zijn eerlijke mening over horen. Tijdens de afspraak bleek dat hij speciaal de vleugel van zijn vader had laten stemmen voor mij. Nadat ik het nummer ten gehore bracht gaf hij aan dat het liedje hem deed denken aan een liedje van Veldhuis & Kemper “Ik wou dat ik jou was”. Jaco was enthousiast en diezelfde dag zijn we begonnen aan het lied “Mijn Amigo’’ Vanaf die tijd ontfermt hij zich over mij. Hij heeft speciaal een lied gekozen dat perfect bij mij past. Het nummer ’Twee dagen per jaar’ is geen doorsnee Kerstliedje. Het draait allemaal om de vraag waarom mensen alleen met de Kerstdagen lief zijn voor elkaar. De rest van het jaar is het vaak anders. Dan kunnen ze bij wijze van spreken elkaar niet luchten of zien. Drie, kort maar krachtige coupletten, herbergen een belangrijke boodschap. Na één keer gehoord te hebben, kun je het al meezingen. Muzikaal gezien zijn ook de juiste instrumenten toegevoegd. Ik hoop echt dat dit het begin is van een nieuwe fase in m’n artiestencarrière. Ik voel me als een raket die ook gewoon gaat….’.

De single “Twee dagen per jaar” verschijnt op 17 november 2022 en is te streamen via de bekende portals. 


Carnaval 2022-2023   Frank Hoek en Sjef van Creij – La Die la Die La

 

Wat in 2019 begon als grap, een eenmalig iets, lijkt steeds meer iets structureels te worden.

Toen in oktober van dat jaar de heren Frank Hoek en Sjef van Creij het nummer ‘In Brabant Hebben We Nooit Genoeg’ in de studio van Kees Tel opnamen, hadden ze op dat moment niet in de gaten dat het nummer een succes zou worden richting het feest der feesten.

‘In  Brabant Hebben We Nooit Genoeg’ heeft, ondanks de coronatijd toch opvolging gekregen van de nummers ‘Doemana’ (2020) en ‘Wij Willen Niet De Kroeg Uit’ in 2021. Het carnavalsduo heeft als steunbetuiging aan onze boeren, in de zomer van 2022 ook nog het nummer ‘Trots Op Onze Boeren’ uitgebracht. Dit nummer heeft zeker op social media grote aandacht mogen krijgen.

Voor het carnavalsseizoen 2022-2023 hebben Frank Hoek en Sjef van Creij wederom bij Kees Tel het vrolijke en aanstekelijke nummer ‘La Die La Die La’ opgenomen. Voor de wat oudere mensen zal dit deuntje mogelijk bekent in de oren klinken, het is namelijk van oorsprong een lied uit 1970 van Juan Bastos (Rolf Steitz). 

Frank Hoek en Sjef van Creij zijn in hun nopjes met het nummer ‘La Die La Die La’ en hopen dat dit ook bij het grote publiek aan gaat slaan. Echter, in de muziekwereld is er geen wet of voorgeschreven regel welke bepaald óf en wanneer een nummer een hit gaat worden… spannende tijd dus voor dit duo.


Sjonnie Slogan tikt hem er even in...!

 

Deze ode aan onze jongens van Oranje nodig uit om uit volle borst mee te zingen en in te haken.

Doen jullie  mee? We gaan er voorrrrr !!!!!


Jazzmusicus Gerlo Hesselink eert overleden zoon ‘Biedt troost’

 

Het lied is geschreven nav het overlijden van mijn zoon Jan Hesselink in 2017, en uitgevoerd op de uitvaart door "de pubi's" , een jongeren bigband waar Jan in zat (en ook Florieke en Chris) . 

Ondertussen zijn en Florieke en Chris uitgegroeid tot professionele muzikanten en dit nummer is opgenomen met hen nav de CD "Meant for You" die opgedragen is aan Jan.


De nieuwste single "Du hast im Schlaf seinen Namen genannt" van Gerjo Gielen is uit.

 

Dit nummer van Albin Berger uit 1986 is een cover en is in een popschlager gearrangeerd door Gerjo en zijn team. De volle sound en de mooie melodielijn geven het nummer een lekkere drive. Het nummer is echt weer tot leven gebracht anno 2022. In samenwerking met Deyoso Records en Artiestenpromotie (Jeanette de Wit) zal het nummer zijn weg zeker gaan vinden bij iedereen die van deze muziekstyle houdt.


‘Stap voor stap’, Wilbur Zitman is weer terug

 

Het was een tijdje stil rond Wilbur Zitman maar dat betekent niet dat de zanger stil zat. ‘We hebben

hard gewerkt aan een nieuw repertoire en ja, dat kostte wat tijd’, vertelt hij. Zijn nieuwe nummer ‘Stap voor stap’ wordt op 20 oktober gereleased.

‘Stap voor stap’ gaat over een relatie met je partner. ‘Of dat nou een hij of een zij is, dat maakt niet uit’, zegt Wilbur die in het dagelijks leven ondernemer is. ‘Wij hebben in het nummer voor een zij gekozen omdat dat universeel is. Ik wilde vooral uit laten komen dat relaties best moeilijk kunnen zijn maar als je je best doet, kun je er misschien sterker uitkomen. Ik ben nu 24 jaar samen met mijn

partner en het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn maar stap voor stap komen we dichter bij elkaar en is er meer begrip.’Het nummer is geschreven door Peter La Haye waar Wilbur al vaker mee samen heeft gewerkt. ‘Al pratend kwamen we op de verbroken relaties om ons heen. Of dat nou door een scheiding komt of door het overlijden van een van de partners. Dan realiseer je je pas dat je je maatje kwijt bent, je beste vriend en hoe moeilijk dat is. Ik wil mensen ervan bewust maken dat dat maatje, ook als het allemaal even niet zo leuk is, toch wel fijn is.’‘Stap voor stap’ is een Nederlandstalig uptempo nummer. Heeft Wilbur hier zijn genre in gevonden? ‘Oh nee, zeker niet’, zegt de zanger met de warme stem. ‘Daar wil ik me ook niet op vastleggen. Er is nog zoveel leuks te ontdekken, dat zul je wel merken aan mijn volgende nummer dat binnenkort uitkomt. Dat is echt heel anders.’

De bijbehorende clip is opgenomen bij Lemmy’s en op het terras van ‘Woods’ in Leiden. ‘Redelijk traditioneel’, lacht Wilbur. ‘Een jong stel praat aan de bar en leert elkaar kennen. Je volgt ze als het ware in het proces en daartussen sta ik te zingen.’‘Stap voor stap’ is vanaf 20 oktober te streamen via Spotify, iTunes, YouTube en Deezer.


EERSTE SINGLE ‘FILL THE VOID’ VAN BLUEGATE STUDIOS

 

Gitarist Dave van den Berg heeft onder de naam Bluegate Studios een album opgenomen met eigen materiaal. Dit is de eerste single van het album Future Plans, het nummer heet Fill the void en gaat over het gebrek aan tevredenheid en het invullen van deze leegte met nieuwe aankopen. Alle zang, instrumenten, opnames en mix zijn door Dave zelf uitgevoerd.

Toen Covid in 2020 begon is gestart met het bouwen van een kleine studio. Om de techniek te testen is gekozen voor het opnemen van een cover, maar de nieuwsgierigheid naar eigen werk was daardoor geboren. Wat zou eruit komen als een gitarist die ruim 30 jaar covers heeft gespeeld zelf nummers zou gaan schrijven? Er zijn diverse demo’s opgenomen en deze hebben uiteindelijk geleid to het album “Future Plans”.

Dave is jarenlang sologitarist geweest bij de formatie The Brilloos en heeft vrijwel alles zichzelf aangeleerd. Zijn vader Cor van den Berg heeft in de jaren zestig kort gitaar gespeeld en heeft hem de eerste akkoorden geleerd. Inspiratie om meer uit de gitaar te halen kwam van gitaristen als Mark Knopfler, Eric Clapton en Steve Lukather. Daarnaast kwam de liefde voor het opnemen van muziek waarbij ook het inspelen van de bas, toetsen en zang een grotere rol kregen.

Kortom een eigenzinnige duizendpoot met eigen smoel en een uitgesproken mening.


Wim Florack is terug! met nieuwe Single Wonder van Jou

 

Het was alweer even geleden dat Wim Florack van zich heeft laten horen met nieuwe muziek. Na zijn laatste single 'Mijn Hart' bleef het even stil rondom de Brabantse zanger. Maar nu is hij terug met 'Wonder van Jou', een single waarmee hij zijn oude vertrouwde soundje, zoals van 'Mooiste Meisje van de Wagen, en 'Mijn Koningin' , helemaal heeft terug gevonden. Tijdens en na de Corona periode heeft Wim uiteraard niet stil gezeten, maar inspiratie voor nieuwe muziek had hij niet. Tot hij bij met zijn producer Jurgen Kuppens met het idee van 'Wonder van Jou' kwam. 'Wonder van Jou' is een bewerking van het klassieke 'The Wonder of You' van Elvis. Is door Jurgen Kuppens in een lekkere bigband, jazzy sfeer gegoten, met een heerlijk volks tintje.


Nieuwe single Golden Palace Halloween Song van Portland Rider

 

De nieuwe single Golden Palace Halloween Song van de band Portland Rider is geïnspireerd op de boeken van Stephen King.

Componist en tekstschrijver Rick Kusters is een groot fan van de meesterverteller. Vandaar dat Rick een lied heeft geschreven met als achterliggende gedachte het gevoel dat hij had na het lezen van weer een Stephen King verhaal (Het Instituut). 

Dit is uiteindelijk het lied Golden Palace Halloween Song geworden.


Ron de Ridder brengt nieuwe single ‘Je hebt me belazerd en bedonderd’ uit bij Duitse maatschappij

 

Ron de Ridder heeft in zijn muzikale carrière al met een groot aantal mensen samengewerkt. Onlangs kondigde de uit Nijmegen afkomstige entertainer aan dat hij vanaf nu zijn singles uitbrengt bij de Duitse firma Lucille GMBH. Dat heeft grotendeels te maken met de keuze van zijn vaste producer Leon de Bruijn ( Royal Music Productions Kerkrade) die de overstap maakte naar Lucille GMBH. Omdat Ron vanaf heden wederom in Duitsland voet aan de grond wil zetten is ook de Guido Morsblech bij dit project betrokken. Ervaring in Duitsland heeft Ron in het verleden ruimschoots opgedaan met een band waar hij deel van uitmaakte. 

Ron ziet de driehoeksverhouding tussen hem, Leon en Guido meer dan zitten. ‘Wij doen alles samen. Ik had zelf de tekst geschreven van mijn nieuwe feestplaat “Je hebt me belazerd en bedonderd”. Ook de melodielijn had ik in mijn hoofd zitten. Die gaf ik door aan Leon de Bruijn die vervolgens het arrangement heeft gemaakt. Vanwege de keuze om ook deze plaat in Duitsland te lanceren werd Guido benaderd om de Duitstalige tekst te schrijven. Die uitdaging ging hij graag aan. Binnenkort duik ik de studio in om deze versie op te nemen en deze daarna spoedig uit te brengen. Tegen die tijd worden ook de bijbehorende videoclips opgenomen’. 

Ron loopt ondertussen al heel wat jaren mee in de muziekwereld. Hij begon op 16-jarige te zingen en in april 2023 hoopt Ron z’n 60ste verjaardag te vieren. De boekingen verzorgt hij allemaal zelf en voor het geluid werkt hij ook al vele jaren samen met een vaste geluidsman Jörgen Aalders. Zolang Ron nog plezier in het zingen heeft is hij voornemens om daar mee door te gaan. Hij is ook erg tevreden over Jeanette de Wit. Zij zorgt al geruime tijd voor de promotie van al zijn singles.


‘Dit Melodietje’ het nieuwe nummer van Es van Velzen nodigt je uit om lekker los te gaan.

 

Haar nieuwe single ‘Dit melodietje’ is muzikaal gezien wel heel iets anders dan we van Es gewend zijn. Zij wil dan ook een net iets ander geluid aan het Nederlandse lied mee geven.

Het volle Trompetgeluid, deze keer verzorgd door Pieter Melisse is ook in dit nummer weer goed terug te horen, waardoor het geheel weer een licht latijns soundje krijgt. 

De Bas & gitaarpartijen waarvoor Remco Schilder verantwoordelijk is zetten de productie o.l.v. Pieter van Kesteren (Leico Music Geluidstudio) op een hoog level.

Het idee om de track ‘Pan Panadera Pan’ van Banda Blanca te voorzien van een Nederlandstalige tekst is van Es zelf. ‘Ik was muziek aan het luisteren en kwam dit nummer tegen waardoor ik meteen móest bewegen. Alle details zijn tot in de puntjes uitgewerkt’, glundert Es.

‘Dit Melodietje’ is vanaf Vrijdag 9 september 2022 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Appie Hofstede, is te bewonderen op YouTube en de socials van Es van Velzen.


The Dashboard Danglers -nieuwe single-release ‘Turning pages’

 

Samen met Boudewijn de Groot schreef Jaco al geruime tijd liedjes toen hij in 2019 uit  The Dutch Eagles stapte om The Dashboard Danglers op te richten. Toen hij Boudewijn vroeg vroeg om ook eens een tekst te schrijven voor een duet kwam hij met de songtekst ‘Turning pages’. Jaco maakte er een countrysong van in de traditie van de grote Amerikaanse country-rock groepen uit de jaren ’70. Het is een melancholiek nummer over het voorbijgaan van de tijd met een romantisch tintje. Jaco zingt het samen met zangeres Rebecca Bakker en de band geeft het beste, zowel instrumentaal als (multi) vocaal.


Night People nieuwe single van Portland Rider

 

Night People Het nieuwe nummer van Portland Rider is nog maar net

uitgebracht en is nu al Plaat van de week op diverse Radiostations.

Het Vrolijke Zomerse nummer slaat goed aan.

Portland Rider is een band uit Zuid Holland. Ze spelen Rock, Pop, Indie en Americana.

Je hoort hun significante stijl terug in al die genres. Sprankelend en Puur! 

Komende winter hoopt Portland Rider de eerste CD uit te brengen: Roadside Attractions.

Zoals The Road is Calling (Rock Ballad); Once (Festival song) en

Frozen Plans (Indie Ballad) die op diverse Nederlandse radiostations

zijn gedraaid en in de United Kingdom, Duitsland en Texas.

Voorgeschiedenis: De leden kennen elkaar uit de muziekscene en van festivals waar ze met vorige bands speelden. Rick speelde zijn nummers af en toe solo onder de naam Portland Rider. Hij benaderde Jeffrey, Izzy en Angelique in 2020 om samen zijn nummers te gaan opnemen. Die hadden er zin in en ze hebben de naam Portland Rider gehandhaafd. De meeste nummers voor Roadside Attractions zijn nu klaar. Rick deelde met vorige bands het podium o.a. met Of Monsters and Men en Jeffrey met Snowy White en Abou Bass. Izzy heeft jarenlang met verschillende bands in Ierland en Nederland gespeeld. 1 van zijn high lights was het optreden met de Rory Gallagher Band op het Rory Gallagher Festival. Angelique heeft jarenlang met diverse coverbands door het land gespeeld. Nildo heeft ook in tal van bands gespeeld, onder andere in Portugal, Brazilie en Nederland.

Allen hebben op festivals gespeeld. Waaronder het Dunya-, Hippie-, Dordt-, Binnenste Buiten, North Sea Jazz- , Veld van Klanken-en het Americanafestival. Rick heeft ook in Texas, gespeeld, waar hij veel complimenten kreeg over zijn muziek. De leden van Portland Rider hopen graag weer op Festivals te mogen vlammen!

De droom van Portland Rider is dat uiteindelijk zoveel mogelijk mensen hun muziek gaan beluisteren.


Grace de Gier - Dime (Vertel Het Me)

 

Grace de Gier, de Colombiaanse singer/songwriter, gevestigd in Nederland, kondigt haar volgende nummer 'Dime' aan, welke vanaf 14 juli te beluisteren zal zijn! Na haar EP 'Tell Me' van eind 2021, komt dit nieuwe Rocknummer welke de hulpeloosheid neerzet van een persoon die onmogelijk zijn ware emoties kan uiten over de ex partner, na het verbreken van de relatie. De gevoelens kunnen niet onder woorden worden gebracht en zitten voor altijd gevangen in het lichaam, waardoor de persoon hier altijd over zal denken.

Grace gebruikt haar liedjes om zichzelf uit te drukken. Zo raadt ze via haar nieuwe release aan, om kenbaar te maken wat we voelen, omdat we onszelf anders pijn zouden kunnen doen. 'Dime' is zo een nummer dat deze gevoelens uit en dat zullen trouwe fans en nieuwkomers merken door het Rockgeluid vol gevoelens Geboren in Colombia en gevestigd in Nederland heeft Grace, in slechts twee jaar, haar carrière weten te positioneren als een artieste met internationale uitstraling.  Dit doet ze door Rock klanken uit de jaren '80 en '90 als uitgangspunt te nemen en deze te mixen met ritmes en instrumenten uit andere genres. Haar belangrijkste muzikale invloeden komen van onder andere 'The Cranberries', 'The Cure' en 'The Killers' en is vaak geïnspireerd op eigen gevoelens, belangrijke ervaringen en dingen die Grace heeft meegemaakt. Ze wilt hierdoor een oprechte band met haar publiek creëren.

Grace Salazar, zoals ze officieel heet, hoorde de roep van de muziek al van jongs af aan, maar pas in 2020 besloot ze haar passie te hervatten onder de naam Grace de Gier. Inmiddels is ze een artieste van internationaal formaat, waaraan musici deelnemen vanuit Nederland, Duitsland, Ecuador en Colombia. Grace volgt ook gitaarlessen bij Ted Sablay, de toer gitarist van 'The Killers', welke een van haar favoriete bands is. In deze korte tijd van haar carriere, heeft Grace inmiddels wel de aandacht getrokken van belangrijke nationale en internationale media van over de hele wereld zoals, MTV Rock, Fox en The Times, welke mooie mooie artikelen over haar hebben geschreven. Zo bereikte ze met het nummer 'And Now' de tweede positie van een Engelse Music Chart en is Grace genomineerd voor 'Beste Pop Rock Zangeres' op de Mara International Awards 2022, die gehouden zullen worden in de stad Medellin in haar geboorteland Colombia. Nu presenteert Grace de Gier 'Dime' op alle muziek platforms: Spotify, Youtube, Amazon, Apple, sociale media, etc. Maak je klaar om naar 'Dime' van Grace de Gier te luisteren op je favoriete platform vanaf 14 juli!


Frank Hoek en Sjef van Creij zijn trots op onze boeren.

 

Gelegenheidsduo Frank Hoek en Sjef van Creij hebben de afgelopen drie jaar elke carnaval samen een carnavalsnummer opgenomen. Vorige week kwam Sjef op het idee om met een vrolijk lied onze boeren te steunen en nam contact op met Frank en Kees Tel. Beiden waren meteen enthousiast en daarom zat het drietal binnen enkele dagen al in de studio in Helmond. Samen kwamen zij tot het uiteindelijke resultaat.

Ted van der Loo maakte snel tijd voor een fotoshootje. Hierdoor lag er binnen enkele uren een CD-hoesje op tafel. Dan is het moment aangebroken dat het nummer wereldkundig gemaakt kan worden. “Spannend”, vindt het duo. “Zelf zijn wij zeer tevreden, maar hoe het ontvangen wordt door het Nederlandse publiek, daar hebben wij geen invloed op.”

 

Ideeën en contacten voor een videoclipje zijn er ook al, maar dat komt op een later moment; “Ons doel is om zo snel mogelijk te laten weten dat wij achter onze boeren staan.”


Ari & Isabel (feat. aCtive) - ‘Hey Jij Daar’

 

“Alweer zo’n refreintje dat continue in je hoofd blijft hangen”

Na het aanstekelijke zomernummer “De hele dag fluiten” dat bij meerdere radiostations

op de tip-lijsten kwam, komt Ari met zijn volgende meezinger; ‘Hey Jij Daar’

‘Hey Jij Daar’ is een prachtig duet van Ari met Isabel Feenstra, en weer een geniale

rapverse van aCtive, die oa bekend is van zijn duet met Zanger Cor en de FC Utrecht

hits: ‘Feestje Vandaag & ‘1U’

Isabel Feenstra bracht in 2021 nog het prachtige “I’ll never love again’ uit.

‘Hey Jij Daar’  is voor iedereen die verliefd is en als je graag zingt is dit jouw nummer!

Ari blijft ook de aankomende tijd weer nieuwe meezingers uitbrengen en

zo bouwt hij hard aan een mooi repertoire en wellicht een welverdiende plek tussen

de grote groep legendarische Utrechtse Volkszangers.

Op wie ben jij verliefd?

'Hey Jij Daar' is nu te beluisteren op alle streaming platforms.


Rick Krete presenteert nieuwe single Kom nu maar Hier

 

Rick Kreté, is een jonge zanger met grote ambities. Vrienden hadden dit nooit achter hem gezocht, omdat Rick altijd zo fanatiek bezig was met sport. Al gauw wist Rick dat hij dolgraag de muziekwereld in wilde. De in 1996 geboren zanger wist in 2011 zeker dat hij verder wilde met zingen. Hij pakte zijn microfoon en zei tegen zijn vader: 'Pap ik wil een discotheek'. Zo ging hij feestjes en partijen af met zijn disco set en begon al gauw met een paar liedjes mee te zingen. Rick had nooit verwacht dat het zo serieus zou uitpakken, maar dat was prima, want Rick ging er mooi mee door.  Zijn debuutsingle “Toen ik je zag”stamt alweer uit 2013 en zijn opvolger “He lekker ding je ziet er super uit” volgde eind 2013. Zijn single “Ik wil je oh zo graag gelukkig zien”, wordt nog steeds volop gevraagd aan Rick op feestjes om te zingen.

Met z’n nieuwe single”Kom nu maar hier” laat Rick Krete horen dat hij echt van alle markten thuis is.

Volgens Rick Krete past de gekozen stijl meer bij deze tijd. Het zit tussen het volkse en popmuziek in. Ik was al een tijdje op zoek naar eigen liedjes en kwam in contact met de muzikale duizendpoot Bert Kabelaar, en samen met mastering engineer Harry van den Heuvel maakte ze deze knaller van een single. Het voelde goed en ik herkende me er zelf in, aldus Rick.

 

“Kom nu maar hier” is te streamen via de bekende platforms. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Rick Krete.


Natascha Dommeck - Wenn du mich kusst

 

Goed nieuws!!

Lieve vrienden/fans. 

Eindelijk kan ik na lang wachten aankondigen dat mijn nieuwe single er is.

Wenn du mich küsst, dat is de titel van mijn nieuwste single.

Samen met mijn vaste producer en studio (Deyoso) hebben we  een mooi, heerlijk zomers nummer in Griekse style geproduceerd.

Ik heb er zin in om deze aan jullie te laten horen via de streaming diensten en/of live op het podium.

Zijn wij al vrienden op social media?  

Zo ja, dan weten jullie al alles van mij en zo niet,.....zullen we vrienden worden? Dan kom je alles van mij te weten. (facebook: Natascha Dommeck)

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie's en kan nauwelijks wachten dit lied met jullie te vieren.


NIEUW ALBUM 'TEEBEEBROWN AND FRIEND(S)

 

Na het succes volle album 'Blues en Ballads in je Moerstaal´ uit 2018 komen Singer-songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht en zijn muzikale compaan Michel Tent uit Sliedrecht nu met een vervolg: Blues en Ballads in je Moerstaal 2.

Ook op dit album weer 15 authentieke tracks in de Nederlandse taal met een 

bluesy sound, waarin de luisteraar op niet chronologische volgorde kan meeleven (samen met deel 1) van het wel en wee uit Teus zijn tijdlijn.

Jeugd, dienstplicht, vader ,opa; van alles tot aan de 'corona blues' aan toe komt op het album voorbij!

Teus en Michel vormen de stabiele basis van TeeBeeBrown.

En de Friends doen in wisselende samenstelling mee al naar gelang de behoefte.

Voor de corona perikelen begonnen traden ze zo'n 30 a 40 keer per jaar op door heel het land van Groningen tot Maastricht en alles ertussenin.

Omdat de nummers met korte verhaaltjes aan elkaar worden gepraat gaan ze voor kleine settings met een luisterend publiek.

Huiskamers, tuinen, kleine theaters of festivals met een akoestisch podium


Denyse Lommers - Mijn Amigo

 

Denyse is al een leven lang bezig met muziek. Maar nu ze zich volledig heeft gestort op Nederlandstalige muziek lijkt ze niet te stoppen. Na haar eerste release dit jaar van “De Cirkel”, pakt ze nu direct door met een zomers liedje waar iedereen zich in kan herkennen. “Mijn Amigo”, een ode aan oude vrienden… Geschreven door Denyse zelf in samenwerking met Jaco van der Steen en Sam Knoop. Nederlandstalig met een vleugje reggae. En vooral vernieuwend!


“O Barista” is een ode aan de knappe koffiemaker die ons de meest lekkere koffietjes voorschotelt. 

 

Hij heeft een magisch charisma, perst de koffie in een kop en schuimt de melk zo lekker op. Het is pure passie! De Ochtendpoëet schrijft haar gedichten en liedjes vaak in de vroege ochtenduurtjes en een liedje over koffie mocht daarom niet ontbreken. Mijmerend over versgemalen koffiebonen en behendige knipogende Barista’s, ontsproot er een grappige songtekst en een melodie die lekker blijft hangen. Samen met zangvriendinnen Ivonne van Hattem, Gillyan Broers, Yvonne Lanser en Ylva Langkruis formeerde ze speciaal voor het nummer de damesgroep Café Strofe met een knipoog naar “catastrofe” want de Barista in het lied is hun dagelijkse redding. O Barista is een heerlijk zomers nummer, een meezinger in Latin-stijl met muziek van Richard Poot en Tico Pierhagen. Lekker om op te salsa-dansen of om in een zonnige stemming te komen. Arabica, Italiano of Brasil? Robusta of een blend? Zolang het maar puur is en als jij er maar bent! Oooooooo Barista

Koffie smaakt nog beter als de koffieboeren het ook goed hebben... De opbrengst van dit nummer zal daarom geheel ten goede komen aan de stichting Solidaridad    www.solidaridad.nl  Deze stichting helpt kleine koffieboeren in derde wereldlanden met allerlei zaken waarmee hun inkomen en hun arbeidsomstandigheden sterk verbeterd worden


Monique Heegen lanceert vrolijke single “Wat is er mooier”

 

De spontane Monique Heegen is een graag geziene zangeres op verschillende feesten en evenementen. Ze geniet dan ook volop van de vele optredens die inmiddels weer in de agenda staan. Haar plan was om begin dit jaar een après-ski knaller uit te brengen en ze zocht eind vorig jaar contact met The Office Studio van Arie Kuipers, Fokko Dam en producer Dylan van der Feen. De toen nog geldende beperkingen lieten het echter niet toe om dit plan met alles erop en eraan uit te werken zoals Monique het had bedacht en ze besloot tot uitstel naar later. In haar hoofd bleef echter steeds een demo hangen die Arie haar al eens stuurde. Heerlijke zomerse klanken met een vrolijke tekst en te leuk om niet uit te brengen vond Monique. Zoals we inmiddels van haar gewend zijn is Monique erg veelzijdig en met  “Wat is er mooier” laat ze dan ook weer een hele andere kant van zichzelf horen. Het liedje nodigt al meteen uit tot vrolijkheid en de zonnige videoclip geproduceerd door ToffeClips.nl straalt dit ook volop uit. Met deze mooie productie gaat Monique de zomer positief tegemoet !


Es van Velzen blikt met ‘Als ik naar je kijk’ terug naar het verleden

 

Es van Velzen is één van de artiesten die vol tevredenheid deel uitmaakt van de diensten die Hollands Geluid aanbiedt. Met ruim 30 jaar ervaring en talloze muziek- én televisie producties kan Hollands Geluid zich een gevestigde naam in de muziekindustrie noemen waarin ze zich onderscheiden in het nationaal product. Met vernieuwende muziek concepten, gedreven arrangeurs, tekstschrijvers, artiestenmanagement en boekingen kunnen zij een totaalpakket aanbieden voor betaalbare prijzen.

Haar nieuwe single ‘Als ik naar je kijk’ is muzikaal gezien wel heel iets anders dan we van Es gewend zijn. Geen feestplaat vol met allerlei toeters en bellen, maar een lied dat uitnodigt om naar te luisteren. Met name de strijkers ingespeeld door Jay’s Orchestra, het trompetgeluid verzorgd door Martijn de Laat én de gitaarpartijen waarvoor Marcel Fisser verantwoordelijk is zetten de productie o.l.v. Frank Verkooyen (The Boom! Music Studio) op een hoog level.

Het idee om de track ‘No Me Queda mas’ van Selena te voorzien van een Nederlandstalige tekst is van Es zelf. ‘Ik was muziek aan het luisteren en kwam dit nummer tegen. De woorden ‘als ik naar je kijk’ schoten meteen door het hoofd. Ik dacht, ga ik dan over een man, een vrouw, een vader of een moeder zingen. Toch heb ik gekozen om m’n kinderen als leidraad te nemen. Dan zie ik mezelf weer terug en schud de tekst dan zo uit m’n mouw. Ik kan me voorstellen dat, als jezelf ook kinderen hebt, het je raakt en jezelf erin herkent. Ik zie mezelf ook als een perfectionist en ben daarom persoonlijk naar Frank gegaan om het zo uit te laten pakken zoals het in m’n hoofd zat. Alle details zijn tot in de puntjes uitgewerkt’, glundert Es.

‘Als ik naar je kijk’,  is vanaf 8 april 2022 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Appie Hofstede, is te bewonderen op YouTube en de socials van Es van Velzen.


Yens & Julia lanceren bijzonder duet 

 

Iets meer dan een jaar geleden pakte Yens een gitaar en begon verhaaltjes te schrijven.

 "Hoe het was" is niet het eerste nummer die Yens schreef, maar wel een nummer 

waarvan de tekst Yens  toen flink bezig hield en hij nu in muzikale vorm een plekje 

heeft  kunnen geven. Yens schrijft hierover “Ik hoop dat dit nummer mag gaan 

naar wie het nodig heeft, naar wie het voelt en naar wie zijn 

eigen verhaal er in kan vinden”.

“Ik hoop jullie waar dan ook snel  te mogen zien”


KARMA nieuwe release XCOOP

 

Na 4 eerdere singels heeft de Brugse Formatie een nieuwe singel : “KARMA”

“Karma” is een Pop – Dance nummer gemixt voor de radio. Het is een beetje een knipoog naar de muziek van producer Peter Stinissen uit zijn beginjaren maar dan met huidige invloeden. Synthesizers alom dus én

Peter heeft zich eens volledig laten gaan.

Adelyna Wega verzorgde de lead zang maar wordt in dit nummer ondersteund door backing-vocal/voice-over Nathalie Vermeulen.

Voor Nathalie een eerste kennismaking met de muziekwereld maar zeker niet de laatste.

De tekst die door tekstschrijver Cedric Aertssen werd geschreven handelt over de reflex (een boemerang-effect) van alles wat we doen in ons leven.

“Wie goed doet zal ooit goed ontvangen” en “wie slecht doet zal ooit slecht ontvangen”. Dat is blijkbaar een onbreekbare Wet in onze Kosmos die we algemeen “Karma” mogen noemen.

Momenteel is Xcoop nog druk doende met het inblikken van de videoclip die uiteraard een beetje “magie en futurisme” zal openbaren.

Net als de vorige 4 singles van Xcoop zal de plugging weer gebeuren door de vertrouwelijke Jeanette de Wit van Artiestenpromotie. Xcoop heeft ondertussen hiermee een goede band opgebouwd.


Gerard van Ravenswaay brengt gevoelig nummer

 

Gerard van Ravenswaay brengt “Tijd om te gaan”.

Het nummer is opgedragen aan iedereen die een overleden dierbare mist. 

Gerard zegt dat hij zijn gevoelens goed kan uiten in dit lied. Hij probeerde tijdens 

het schrijven van het nummer eerst de beleving te bevatten en zich vervolgens 

af te vragen wat er allemaal door hem heen ging.

Gerard schrijft hierover ook : De volgende tekst is wat mij betreft van toepassing op het stuk:

"Wat nou als je nog één keer iets zou willen zeggen tegen diegenen die je achterlaat...

Die vraag hield mij al een tijdje bezig en was de aanleiding voor het schrijven van dit liedje."


Ron de Ridder “Geloof me”

 

Ron de Ridder start het nieuwe jaar meteen goed met een knaller van een nieuwe single. De populaire Gelderse zanger dook de studio in met Lei de Bruyn ( Royal Music Productions ) met de kraker “Geloof me” als resultaat. Het is de opvolger van “Proost op het leven” waarmee Ron de Ridder eerder hoge ogen gooide.

De Gelderse Ron de Ridder timmert al jaren aan de weg. Hij heeft al een 20 tal solo singles uitgebracht met clip, maar opvallend waren de singles “Wondermooie dag”

en “Engel aan mijn zij”, waarmee hij veel aandacht in de Nederlandse en Vlaamse media wist te vergaren.

Nu is het tijd voor een gloednieuwe single, getiteld “Geloof me”, een echte feelgood single die ongetwijfeld weer menig muziekhart op hol zal laten slaan, en op de planning staan nog 2 andere singles dit jaar.

2022 zal Ron de Ridder weer volop in de schijnwerpers van muziekland komen te staan !

De videoclip is inmiddels al te vinden op Youtube. De single is ook te vinden op diverse downloadportals zoals Spotify en Deezer


Chantal vd Biezen brengt “Just an illusion” in een nieuw jasje

 

Chantal: Het is alweer even geleden dat ik actief in de muziek bezig was.

In het kort gezegd, de tijd vliegt.

Maar nu 2021 met een start naar 2022 ben ik weer terug. Met een nieuwe frisse start en nieuw repertoire zie ik het nieuwe jaar helemaal zitten.

Dit keer heb ik gekozen voor een cover "Just an illusion". Mijn volgers op social media vonden dit een super idee en ik wilde deze graag voor hun opnemen.

Ook Gerjo Gielen van Deyoso Records las dit en nam contact met mij op. Hij zei: Als je dit nummer wil doen, oke, maar maak er wel een eigen sound van en laat alle kenmerken van het nummer in ere! Dit sprak mij erg aan en samen zijn wij de uitdaging aangegaan om dit nummer helemaal mijn eigen te maken in mijn "nieuwe" style.

“Just an illusion” is een echte popschlager geworden met alle kenmerken die het moet hebben.

Zowel de vocals als de sounds zijn echt van deze tijd.

Ik ben ook zeer trots op het product wat we hebben neergezet. Ik hoop dat jullie mijn nieuw nummer ook helemaal top gaan vinden.

Deze is ook te downloaden en te streamen op alle belangrijke portals zoals b.v. Spotify en Deezer.


Persbericht MFILOSVIE

 

Maak kennis met Mfilosvie, een Amsterdamse artiest die jou met aanstekelijke beats en eerlijke raps meeneemt in zijn wereld.

Michael Kidane Ande (1992) werd geboren in Duitsland, maar woont sinds zijn 16e jaar in Amsterdam. Zijn roots liggen in Eritrea en dat hoor je terug in zijn muziek. Het hebben van respect voor elkaar is belangrijk in zijn cultuur en vormt de rode draad in zijn lyrics. De tracks gaan over wat hij om zich heen ziet, meemaakt en waar hij voor staat. Hiermee wil hij mensen inspireren, motiveren en een positief gevoel geven.

Al sinds jongs af aan schreef Michael teksten, maar op zijn 17e begon hij pas met rappen en optreden. Een belangrijke inspiratiebron is zijn inmiddels overleden vader, die veel gedichten schreef in zowel ouderwetse als moderne taal. Qua muziekstijl haalt hij zijn inspiratie uit rappers als 2pac, Akon en Nipsey Hussle.

Achter de schermen is Mfilosvie bezig met het opnemen van zijn tracks. Nu brengt hij eerst "Mami" en In 2022 gaat hij al deze tracks releasen voor het publiek, vastberaden om zijn verhaal op het podium over te brengen.


Wilbur Zitman: ‘Het is goed zo’

 

Nee, dit is niet het einde van de zangcarrière van de Zuid-Hollandse zanger maar de titel van zijn nieuwe nummer dat op vrijdag 29 oktober uitkomt. ‘Het is goed zo’ gaat over het einde van een relatie maar dan anno de 21e eeuw. ‘Eigenlijk een old-school Nederpop nummer met een verrassende wending’, aldus een tevreden Wilbur die met dit nummer weer eens een nieuwe weg inslaat. 

Wilbur timmert al een paar jaar aan de weg en heeft in die tijd allerlei genres uitgeprobeerd, van carnavalskrakers met De Zingende Schilder, tot rap, rock en roll en de ‘Elvis-sound’ als Jack Speck. Met het vorige nummer ‘Echte vrienden’ is Wilbur voor het eerst onder zijn eigen naam uitgekomen. 

‘Old-school Nederpop betekent voor mij een lekker ritme, leuke muziek en teksten in het Nederlands. Ouderwets gaat het nummer over een vergane liefde maar als de twee elkaar weer ontmoeten, blijkt er toch nog een vonk te zijn. Ze besluiten verder te gaan als ‘friends met benefits’ en daar zijn ze allebei tevreden mee. Ik merkte dat het in het dagelijks leven onder de jeugd nogal eens zo gaat, na de break-up is er geen verdriet en pijn waardoor er altijd nog iets blijft bestaan En dat is goed zo!’ Het nummer is gecomponeerd door Boudewijn van Trigt en geschreven door Boudewijn en Wilbur. De twee werkten al vaker samen aan diverse nummers. Wilbur heeft de zanglijn aangepakt. Het resultaat mag er ook nu weer zijn. En wie denkt dat het een autobiografisch nummer is, heeft het mis. Wilbur vierde onlangs nog zijn 12,5 jarig huwelijk.  Wilbur is ook vermaard om zijn hilarische clips. Deze keer ook weer? ‘Nee, dat past niet bij het nummer’, zegt hij. ‘Ik ben zelf ook niet te zien in het filmpje. Acteurs Fleur de Bruin en Justin Schoenmaker kwamen naar mijn geboortedorp Voorschoten voor de opnames in de prachtige Voorstraat met de 17-eeuwse panden. Ze ontmoeten elkaar op het terras van La Casita, drinken aan de bar een drankje van Het Wapen van Voorschoten en eindigen in één van de B&B kamers van Spaans Restaurant La Casita. De rest laten we aan ieders verbeelding over……’

Voor de opnames en de montage tekende Wilbur’s dorpsgenoot Hans Dijksterhuis van Multivision. ‘Ik ben heel blij met het resultaat maar je moet het zelf maar zien’, adviseert hij. 

En dat kan vanaf 29 oktober. Dan is het nummer te horen en te zien op www.jackspeck/artiest-Wilbur en streamingdiensten als onder andere spotify, Itunes en youtube. Wilbur heeft inmiddels een indrukwekkende avondvullend programma opgebouwd en treedt regelmatig in het land op. 


Marinho brengt "Bimba Bella" opnieuw tot leven !

 

De nazomer is in aantocht het was voor iedereen een bewogen jaar, Uiteraard ook voor de Horeca en Entertainment industrie,

Maar nu mogen we eindelijk weer!

Ook voor Marinho betekend dit groen licht.

Marinho is opnieuw de studio ingegaan om daar een oud nummer van de Belgische zanger Willy Williams (Bimba Bella uit 1964)

op te nemen dit uiteraard in een geheel nieuwe eigentijdse uptempo versie,

Na zijn succesvolle single Griekse nacht die eerder dit jaar is uitgebracht,

Heeft Marinho er ook dit maal voor gekozen om Bimba Bella te laten produceren door Manfred Jongenelis, (Manfred Recordings)

De snaren van de gitaren werden weer bekwaam bespeeld door Zonzo Basily ook de accordeon partijen werden ingespeeld door Manfred Jongenelis,

met achtergrondzang van Jody Pijper, Manfred en Sharona Jongenelis,

Ook dit nummer zal opnieuw worden uitgebracht onder de label van

Smaragd Music waar Marinho eerder dit jaar zijn platen contract heeft getekend.

Samen met de opgenomen videoclip in authentieke Italiaanse stijl zal dit

nummer ongetwijfeld veelvuldig op de Nederlandstalige zenders te beluisteren zijn.


Nieuw leven geblazen in Rotterdamse studentenband

 

Van 2001-2006 was HaveNLoos een leuke Rotterdamse studentenband.

2 maanden geleden stonden Marco, Bob en Saas voor het eerst weer op

het podium in de Pelgrim brouwerij Delfshaven.

https://www.youtube.com/watch?v=hM3vcw_ZvxA 

Hierna ontstond het idee om de nummers uit 2001 opnieuw op te nemen bij 

Ocki Klootwijk, Studio Rocktown (o.a. The Golden Earring, Anouk en Guus Meeuwis).

HaveNLoos komt uit Rotterdam en bestaat uit zanger Saas, Ivo op drums,

Jasper op bas, Marco op gitaar, Juilette Ruth op keys en Bob op sax.

In de iTunes album charts the Netherlands heeft hun nieuwe album 

“Samen de boot in” nu al de 10e plek behaald en Apple heeft zelf 

"Nooit Meer" tot single gebombardeerd, vandaar dat deze nu als single los uitgebracht wordt.

Meer info: www.havenloos.nl


De Oranje Man: ‘Hiep Hiep Hoera!’ vervangt voortaan het eeuwige ‘Lang zal ze leven’ 

 

Ongemakkelijk en ongepast, zo voelt het om dit nog voor ouderen en zieken te zingen. Het eeuwige verjaardagslied ‘Lang zal ze leven’ heeft volgens Wilhelmus de Oranje Man zijn langste tijd gehad. Daarom komt hij met een nieuw toekomstbestendig rock ’n roll verjaardagslied dat jong én oud enthousiast maakt. De single “Hiep Hiep Hoera, Jij bent jarig!” wordt vandaag gereleased en is vanaf nu te beluisteren via Spotify.

‘Die speciale dag op dat moment, zijn of haar verjaardag. Daar draait het om in dit nieuwe nummer. Jij bent nu jarig en dat vieren we nu. En dat maakt uit, vooral voor mensen op hogere leeftijd of met een zwakkere gezondheid, want die werden niet echt vrolijk van ‘Lang zal ze leven’. Immers, hoelang hebben ze nog?’, vertelt Utrechtenaar Wilhelmus Hoekstra, de Oranje Man.

‘Ik merkte tijdens mijn optredens in Nederland en Vlaanderen dat de ouderen dan maar meer een beetje verplicht meededen. Voornamelijk voor de familie natuurlijk die er een gezellige dag van probeert te maken. Ik vond het daarom hoog tijd dat dit oeroude verjaardagslied een sprankelende update kreeg. Een verjaardagslied waar iedereen weer enthousiast van wordt.’  

Wat is hier lang op gewacht:

Samen met producer Bart van de Lisdonk ging Wilhelmus aan de slag. ‘We hebben de tekst op het hier en nu gericht en dat viel bijzonder goed. Het testen van het lied  werd een waar feest. Jong en oud, zieke en gezonde mensen, met of zonder beperking, iedereen klapte en zong voluit mee’, vertelt Van de Lisdonk. ‘Hier zat men op te wachten. Dus voortaan zetten we in Nederland en Vlaanderen de zaal op zijn kop voor de jarige met: “Hiep Hiep Hoera, Jij bent jarig, verjaardag rock ’n roll”.

Nu te beluisteren:

De single “Hiep Hiep Hoera, Jij bent jarig!” is vanaf vandaag te beluisteren via onder andere Spotify en verschijnt later ook op het album ‘De Gelukkeling’. Een naam die is ontstaan doordat Wilhelmus altijd een lichtpuntje ziet in de duisternis. En dat voor iemand die op de dertiende dag is geboren en op vrijdag de dertiende dertien jaar oud werd. ‘Dubbel ongeluk is geluk’, aldus Wilhelmus.

Over Wilhelmus de Oranje Man:

Wie Wilhelmus de Oranje Man eenmaal heeft gezien, vergeet deze kleurrijke man niet snel meer! 

Dat geldt zelfs voor mensen met een beperking, met dementie of Alzheimer, voor wie hij veel optreedt. 

Van jongs af aan staat Wilhelmus al op het podium. De teller staat al op meer dan duizend optredens, variërend van intieme voorstellingen voor kleine gezelschappen tot theaters en grootse festiviteiten.


Debuutsingle voor Maurice Idema

 

Ik ben veranderd is de debuutsingle van de sympathieke zanger Maurice Idema geboren in Beverwijk en woonachtig in het mooie Westland.

Maurice Idema begon net zoals velen bij de basis Hazes liedjes zingen in de kroeg en bij familiefeestjes. Uiteraard stond er weer iemand op en moedigde hem aam om er meer mee te gaan doen. Hij besloot om een keertje mee te doen aan een talentenjacht en bereikte de halve finale en het podium smaakte naar meer. Maurice besefte heel goed dat artiest zijn en zingen een vak en topsport is. Hij nam zanglessen, werkte hard aan zijn conditie en trad regelmatig op met wat gevestigde artiesten, lag aan hun voeten en probeerde van ieder wat op te steken. Op iedere hoek van de straat stond hij te zingen om ervaring op te doen.

Toen hij er klaar voor was legde hij contact met de mensen achter Het Hollands geluid met meer dan 35 jaar ervaring vond hij in hun de perfecte partner om zijn carrière een forse stap vooruit te geven. Met de producer Frank Verkooyen en zijn team gingen ze op zoek naar de juiste liedjes en het resultaat van zijn debuutsingle Ik ben veranderd mag er wezen. Maurice Idema is er klaar voor om zijn sound aan Nederland te laten horen met deze single kan hij wel is de verrassing worden dit jaar in Nederland muziekland.


Nog Effe - Remmen los

 

Zo, hier zijn we er dan weer. Stap maar in bij ons en feest mee, iedereen is welkom!

Met alle remmen los vol gas de bocht door en overeind blijven, samen met Nog effe!

Met nostalgisch gebrul, scheurende gitaren en opzwepende synthesizers de toekomst in, daar staat ons nieuwe nummer voor!

Schroom vooral niet om dit nummer veelvoudig te draaien want het zal zeker de oortjes in Nederland doen spitsen!

Groeten,

Gerard, Rob en Sascha van Nog effe.


“Ik doe wat ik doe” van Es van Velzen is een bewerking van het bekende lied van Astrid Nijgh

 

De tekst is van Lennart Nijgh een van de grootste Nederlandse tekstschrijvers ooit en gaat over het oordelen en veroordelen.

Es wilde een waardige opvolger van haar vorige hitsingles en samen met producer Frank Verkooyen en het team van het Hollands geluid bedachten ze dit idee.

Mensen hebben  heel snel een mening klaar over alles en iedereen.

Deze geweldige tekst uit 1973 is jammer genoeg nog steeds van toepassing in onze maatschappij daarom wilde Es het lied graag ten gehore brengen met een duidelijke boodschap maar ook een hoge dosis gezelligheid in het lied.

Want gezelligheid en sfeer verbroedert en verbindt. Gelukkig kunnen we weer lekker optreden en de verwachtingen zijn hoog voor deze kroegenknaller.

Platenlabel: Hollands Geluid

Rtv Promotie: Artiesten Promotie Jeanette de Wit


Prachtige vertolking van ‘De allerlaatste keer’

 

In wat hopelijk de nadagen van de Corona pandemie zijn, verschijnt het zeer gevoelige lied 'De allerlaatste keer', prachtig vertolkt door zangeres Nicky ten Bosch. De gevoelige tekst, geschreven door Sharon Gajadin van Stichting Phéron, gaat over het verlies van een dierbare, de wanhoop die een mens kan voelen, het intense verdriet en uiteindelijk de acceptatie en het loslaten. Alle emoties zitten erin verweven. Ieder mens krijgt er vroeg of laat mee te maken. 

Dit lied is bedoeld als troost voor mensen die een dierbare hebben verloren. Ieder mens krijgt daar een keer mee te maken. "De allerlaatste keer' is een muzikale vertaling van een van de wezenskenmerken van de mens: het liefhebben van een ander en naar verbinding met die persoon verlangen. Het kwijtraken daarvan veroorzaakt een diepe, pijnlijke emotie, die weliswaar individueel enorm kan verschillen qua intensiteit en manier van uiten, maar die toch universele aspecten in zich draagt, waardoor we het allemaal kunnen herkennen. Nicky weet als geen ander de gevoelige snaar te raken, zowel op de piano als met haar stem


Nieuwe single van Gio van Veen een onvervalste evergreen

 

De jonge talentvolle zanger Gio van Veen geboren en getogen in de volkswijken van Arnhem.

Dat verklaart meteen  zijn ongekende en unieke voorliefde voor het levenslied.

Uit de bekende Pro Music studio in Eemnes komt het geluid van de nieuwe smartlap, producer Richard Poot heeft met vele bekende artiesten gewerkt maar ontdekte het levenslied in de stem bij Gio en besloot met hem aan de slag te gaan.

Hierbij kwam de evergreen van Johnny Hoes “Een roos kan niet zonder zonneschijn” weer tot bloei door het  aparte stemgeluid van Gio kreeg het een frisse dimensie.

Met de steun vanuit zijn team van het Hollands geluid  en promotor Jeanette de Wit

Is Gio klaar om zich aan Nederland te laten zien.


Zanger Iwan Bockkom lanceert nieuwe single ‘Vier je kerst met mij’

 

Zanger Iwan Bockkom, bekend van zijn debuutsingle ‘ik laat het zijn’, lanceert op vrijdag 20 november 2020 zijn nieuwe single ‘vier je kerst met mij’. De single kan vanaf dan op vrijwel alle grote muziekplatformen gestreamd worden.

Samen met niemand minder dan Duncan Laurence schrijft Bockkom in 2018 dit vrolijke maar ontroerende kerstnummer. De stijl van de single is helemaal nu; ‘keep it conversational’, “het is alsof het lied je verteld wordt, of dat je het leest op je telefoon” zegt Bockkom. Voor dit kerstnummer werkte Bockkom samen met Luc Weegels en Alexander Caly van Music Mates.

Over zanger Iwan Bockom

Voor Iwan is zingen al van jongs af aan zijn lust en zijn leven. Bij het kiezen van een opleiding, koos hij voor zekerheid. Nu hij ouder is, merkt hij dat muziek toch echt zijn grote liefde is. “We bewandelen allemaal onze eigen weg, in ons eigen tempo. Ik ben ontzettend blij dat ik nu vol trots durf te zeggen wie ik ben en waar ik gelukkig van word. ”Grote inspiratiebronnen voor Iwan zijn Marco

Borsato, Bløf, Adèle en George Michael. “Ik vind het belangrijk dat muziek raakt en dat er emotie wordt overgebracht.” Sinds enkele jaren schrijft Bockkom samen met andere singer-songwriters, waaronder de Songfestivalwinnaar Duncan Laurence, waarmee hij dit nummer geschreven heeft.

Vier je kerst met mij :

“Ik ben eigenlijk nooit groot fan van kerst geweest. Ik vind het persoonlijk raar dat het juist met kerst allemaal pais en vree moet zijn. Het moet gezellig zijn, er moet uitgebreid worden gekookt, je moet lief zijn voor je medemens…. vind het vaak te geforceerd. Waarom doen we dat de rest van het jaar niet?” Bockkom en Laurence snijden met hun tekst een gevoelig onderwerp aan, hoe de feestdagen voor veel mensen ook confronterend kunnen zijn. “Je timeline op social media loopt vol met foto’s van grote gezelschappen met mooi gedekte tafels, kerstbomen en cadeaus. Je zou zomaar het idee kunnen krijgen dat jou iets mankeert als je dat niet hebt” zegt Bockkom.

CoronaKerst in 2020

“Wie had ooit kunnen bedenken dat dit kerstnummer in 2020 zo relevant en actueel zou kunnen worden? We gaan door corona naar alle waarschijnlijkheid een hele andere decembermaand beleven. We zijn het afgelopen jaar geconfronteerd met social distancing, eenzaamheid, vergankelijkheid en onzekerheid terwijl we juist nu behoefte hebben aan samen zijn. Desalniettemin is de single een vrolijk, aanstekelijk en sfeervol kerstnummer geworden. “Niemand zit met kerst op een sombere boodschap te wachten, maar voor de goede luisteraar/denker zit er wel degelijk een lading onder.”


Erwin Klee komt na 10 jaar weer met een succes nummer.

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat Erwin Klee met zijn succes nummer “Naar de stad” uitkwam. Met name bij onze zuiderburen is dit tot de dag van vandaag een nummer dat nog veel gedraaid, gewaardeerd en beluisterd wordt. Kort daarop volgde nog singels als “Het is lang geleden”  en “Princes op het witte paard”. 
Nu na 10 jaar komt er een nieuwe singel uit en wat voor een!  Critici zijn zeer lovend over dit nummer en voorzichtig word er gesproken over een nieuwe hit. Na lancering van het nummer, zullen we het weten. De clip, grotendeels, opgenomen in Eemnes ziet er heel eigen en veelbelovend uit.
Het nummer “Eindeloos” is vanaf nu te beluisteren en te downloaden op alle bekende kanalen.     Voor meer informatie kunt u terecht op de website : www.erwinklee.nl

Persbericht Mc Berber - Billenlied

 

Sommige personen vinden mooie ogen leuk, anderen vallen op mooi haar, mooie lippen, mooie borsten, mooie lange benen, atletische korte benen.

Dit lied gaat over de voorliefde voor Billen.

Bruine Billen,Witte Billen, Zwarte Billen, Grote Billen, Kleine Billen, Ronde Billen, Platte Billen,

Stevige Billen, Blubber Billen, en nog vele varianten.

Ze hebben allemaal hun eigen charme en eigen liefhebbers en het effect dat ze teweegbrengen verschilt per persoon.

MC Berber vertelt op zijn manier wat het zien van zoveel “moois”met hem doet.

Mc Berber (Achmed El Bakkali) geboren in Maltalsa, Marokko(RIF-gebergte),emigreerde op zijn 8e jaar met zijn ouders naar Nederland. 

Hij begon na wat dieptepunten teksten te schrijven en te rappen, hetgeen hij nu al 10 jaar doet.

Met zijn inspirerende raps heeft hij op diverse podia gestaan in zalen zoals Zuidplein theater,Melkweg en ook optredens verzorgd tijdens wijkactiviteiten, Dunya festivals in Rotterdam en het RIF festival.

Met zijn positieve teksten laat hij tijdens optredens altijd een vonk overslaan op zijn publiek.

Bijzonder aan MC Berber is zijn wil om jongeren te laten zien dat je ondanks een handicap alles kan bereiken,als je maar een wil hebt en bereid bent om ervoor te werken en ondanks tegenslagen doorzet.

Hij is ondanks veel slechte ervaringen overtuigd van het goede in de mens, en zijn grootste wens is om met zijn teksten en muziek mensen te inspireren 


Persbericht De Babyboomer – Jij & Ik

 

Emil Peijnenburg alias De Babyboomer heeft zijn sporen in de muziekwereld inmiddels

verdiend. Na ruim  56 jaar actief te hebben opgetreden als drummer-zanger in diverse orkesten en duo’s.

 Emil maakte sinds zijn 12e muziek als drummer zanger met het drummen is hij in 2017 gestopt. Emil is jarenlang de drummer geweest van Tony Bass en had zeer succesvolle duo’s met Duo Toe Maar, Ad Westen en The Peynly Brothers.

 De nieuwe single van De Babyboomer met als titel “ Jij en ik’ is een lied over hoop en verdraagzaamheid in de huidige wereld.

 De single is opgenomen in de studio van SonicSolutions in Roosendaal, waarbij gebruik is gemaakt van live muzikanten. De single is te streamen en te downloaden bij de bekende diensten en de bijbehorende videoclip is oa. Te zien op YouTube.

Website:

https://www.debabyboomer.nl


Persbericht Es van Velzen - Dolores

 

Vier jaar geleden begon Es van Velzen haar muzikale loopbaan ze werd door haar omgeving aangespoord om wat te gaan doen met haar stem. Nadat zij een paar proefopnames had gemaakt in een studio van een aantal liedjes.En deze op Youtube had geplaatst werd zij ontdekt door Peet van der kamp. Hij motiveerde  haar om op iedere hoek van de straat te gaan zingen en kilometers te gaan maken.

Na de singles “De wil van het leven” en de zomerhit “Pronto” werd het tijd voor een stapje hoger haar management ging met de bekende producer Frank Verkooyen om tafel en gingen samen op zoek naar een lekkere feestknaller voor het podiumbeest Es van Velzen. Dat resulteerde in een bijzondere versie van Rita Hovink Dolores in een heerlijk feestjasje.

Maar zoals het wel vaker gaat in de muziekwereld waren er meerdere die op dit idee waren gekomen. Jammer maar Esje laat zich nooit uit het veld slaan. Daarom vinden we ook dat Nederland muziekland deze versie van Dolores niet mag worden onthouden.


Mike Vlog lanceert nieuwe single “Allemaal”!

 

1 Juni, de dag waarop de terrassen weer open gaan en de horeca weer wat

lucht krijgt.

In de periode dat Corona ons land overschaduwde, hebben producer Niels Lingbeek en zanger Mike Vlog niet stilgezeten.

“In tijden van nood kan muziek ons helpen”, aldus Mike Vlog.

Hoewel Mike Vlog een nieuwkomer is in de Nederlandstalige muziek, is het wereldje geen onbekend terrein voor deze vrolijke Hoofddorper. Door de vele vlogs met oa, Lange Frans, Xander de Buisonjé, Yves Berendse, Replay en vele andere bekende artiesten, heeft Mike Vlog, backstage al aardig wat kilometers in de benen zitten. Het zal dan ook niemand verbazen dat Mike Vlog juist met deze alles omvattende single naar buiten komt.

Een nieuwe tijd, nieuwe kansen, een nieuwe single, "Voor ons “Allemaal”!

Veel luisterplezier!

 


“Nu is alles anders” voor Nick de Ridder

 

Nick de Ridder heeft 2 jaar als edelfigurant gewerkt als zijnde receptionist bij Hotel De Rozenboom in Goede Tijden, Slechte Tijden, en deed mee als finalist aan de verkiezingen Mister International Netherlands 2018. Nick voelt zich niet alleen als een vis in het water in een fotostudio, maar ook op het podium als zanger. Het levenslied is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader Ron zit al 32 jaar in het vak. 'Als klein kind was ik hierdoor al gefascineerd.' Nu komt hij met een nieuwe single “Nu is alles anders”.

Nick de Ridder over zijn nieuwe single : “Nu is alles anders” heb ik laten schrijven over de leer van het leven. Ook ik heb een best zware periode gehad in me jeugd dat ging soms met vallen en opstaan. Maar iedere keer leer je bij en kom je er sterker uit. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Hopelijk geeft dit nummer steun aan de mensen en steekt het een hart onder de riem. 

Dit nummer is verschenen op de streaming en downloadkanalen en binnenkort verschijnt ook de videoclip.


Pierre Kleinjans komt met onderscheidende single

 

Zanger Pierre Kleinjans heeft een nieuwe single uitgebracht: “Wie ben jij”, een prachtige nieuwe plaat met een boodschap. De tekst is geschreven door Wouter Janssens en de muziek is gemaakt door Richard Poot en Tico Pierhagen. Richard Poot heeft ook de productie voor zijn rekening genomen.

Pierre Kleinjans werd op 19 januari 1967 geboren in Kerkrade en komt uit een muzikale familie. Hij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. “Toen ik klein was voelde ik al de passie voor muziek en dat is alleen maar gegroeid. Al snel pakte ik de drumstokjes ter hand en ging aan de slag. Later ontdekte ik een tweede passie: zingen. Drummen kwam ineens op de tweede plaats en ik begon me steeds meer te richten op de zang, met behulp van een zangpedagoge”. Een en ander resulteerde in een aantal singles, waaronder: “Jij bent wie je bent”. “Jij bent de wereld voor mij”, “Vreselijk zin in jou”, “Een mooie zon ben jij” en “Heel mijn leven lang” en een album.  Ook Heeft de zanger meegedaan aan een aantal talentenjachten, waardoor hij veel ervaring heeft opgedaan. Twee jaar geleden besloot Pierre een andere muzikale weg in te slaan, samen met tekstschrijver Wouter Janssen en Richard Poot, hetgeen resulteerde in prachtige nieuwe nummers. Het laatste resultaat daarvan is nu uit “Wie ben jij”, een nummer waarin de zanger zijn hart heeft gelegd, een mooi vocaal hoogstandje in combinatie met een prima arrangement. Het is niet zo gek, dat de complimenten binnenstromen.


Frank Hoek heeft een hit te pakken !

 

We mogen spreken van een heuse carnavals hit voor Frank Hoek.

Frank zag namelijk met producer Kees Tel een oproep van taalvirtuoos Wim Daniëls waarin Wim op zoek was naar een vertaler van zijn geschreven carnavalskraker, dus Kees en Frank zijn aan de slag gegaan in de studio van Kees en binnen 3 uurkes hadden ze een single op de plaat staan.

Het lied vindt zijn oorsprong in een nog uit te brengen boek. Daniëls: “Ik ben een boek aan het schrijven over het woord houdoe en toen dacht ik, misschien past daar ook een carnavalslied bij. Toen heb ik me aan een tekst gezet.”

Het carnavalsgenre kent vrij veel liedjes die aan de platte kant van het spectrum zitten, ‘Houdoe’ is dat zeker niet. “Er zit wel een verhaal in. De hoofdpersoon is een vrouw bij wie iemand op bezoek komt. Die vrouw vindt het prachtig en ze vindt het natuurlijk ook heel jammer dat ze weg gaat."

“De hoofdpersoon zegt houdoe in de hoop dat haar gast weer terugkomt, zodat ze ook wat aanspraak heeft. Er zit dus inderdaad weemoed in.” Aldus taalvirtuoos Wim Daniëls, en is zeer vereerd dat Frank daar samen met Kees een heuse hit van hebben weten te maken. Het loopt als een speer want binnen 19 uur zijn er op Youtube al 4100 weergaven verzameld en de hit is op dezelfde avond al te zien geweest in het programma van presentator Twan Huys “RTL Late Night”, waarin zelfs Patty Brard dit als een hit te kennen gaf.

Het refrein : “Ik zeg: houdoe, houdoe, houdoe

Mar kom mar vlug wer trug

Ik zie-oe toch zo gèère

Ik zie-oe liefst wer vlug”

Plugging en promotie : Jeanette De Wit Artiesten Promotie www.artiestenpromotie.net


Iwan Bockkom komt met een knaller van een debuut

 

'Groen van jaloezie' is de titel van de debuutsingle waarmee Iwan Bockkom bekendheid mee hoopt te halen. 'Enkele jaren geleden ben ik met een co-writer begonnen met het schrijven van liedjes en het leuke aan dat proces is dat je al jouw eigen creatieve ideeën en gevoelens in je tekst kwijt kan. Zo ook in deze single', onthult Iwan. Zijn grootste passie is zingen. Hij zingt bij een koor en in een band en daarnaast treedt hij solo op, dus allround kunnen we hem wel noemen.

 

Het enige wat telde was passie en ons hart moest er in zitten. En dat is gelukt! 'De nummers die op stapel liggen passen goed bij wie ik nu ben en hoe mijn leven nu is. In de loop der jaren heb ik aardig wat bagage verzameld en dit hoor je ook terug op deze single, die overigens veel mensen zal raken. Drie jaar geleden ben ik begonnen met het regelmatig volgen van zanglessen. Die zanglessen zorgen ervoor dat ik weet hoe ik de nummers technisch moet benaderen en ik ga zo goed voorbereid en zelfverzekerd naar opnames, audities en optredens toe', aldus de uit Schiedam afkomstige zanger.

Hij vervolgt: 'En ik voel me goed! Ik voel me echt lekker! Ik sta met beide benen op de grond. Ik ben sterker geworden, ik vaar mijn eigen koers en doe alleen nog maar dingen die ik leuk vind. En ik ben ontzettend blij met deze plaat! Hij past bij mij en hopelijk ook bij jullie, aldus een trotse Iwan die met deze debuutsingle gelijk een knaller neerzet die veel airplay zal gaan opleveren.

Plugging en promotie : ArtiestenPromotie Jeanette de Wit

www.artiestenpromotie.net

 


Henny Thijssen schrijft lied voor Frans Van Dorland

 

De goedlachse Frans van Dorland is geboren en getogen in Nijmegen en daarmee een rasechte Nijmegenaar. Als kind was Frans al bezeten van muziek en kwam hij via via in contact met zanger en tekstdichter Henny Thijssen (bekend van Hazes teksten), die Frans verder op gang hielp in de muziekwereld. Frans kreeg regelmatiger optredens en begon steeds meer plezier te krijgen in het entertainen van publiek. Henny deed Frans het aanbod om een liedje te gaan schrijven. Dit resulteerde in de debuutsingle “Alleen” welke in 2017 verscheen. Na het succes van deze debuutsingle werd het tijd voor een opvolger daarvan en dat resulteerde in “Ik ben mijn jaloezie verloren”, met daarin opnieuw de bekende Shadows gitaar (Fender), waarmee wordt terug gegrepen naar de vijftiger/zestiger jaren. Dat gevoel naar die jaren zal zeker herkenbaar zijn voor velen bij deze single.

De productie van deze single lag in handen van Maarten De Groot (M Works Studio). Met deze blues aanvoelende single zet Frans van Dorland een volgende belangrijke stap in zijn muzikale carrière en laat hij zien dat we in de toekomst nog veel van hem zullen gaan horen…

De promotie is in handen van Jeanette De Wit van Artiesten Promotie. Uiteraard wordt de single begeleid door een stijlvolle videoclip, die te vinden is op Youtube.


Frans Bauer schrijft nieuwe single voor Kian Derry ! 

 

Vlaamse Volkszanger Kian Derry, die vandaag tevens verjaart, behoort tot een select gezelschap artiesten binnen het levensliedcircuit, die al veel  ‘eigen’ liedjes op hun naam hebben staan. De Vlaming heeft in de afgelopen tien jaar al diverse singles en albums op de markt gebracht. Naast vele sololiedjes nam Kian ook een aantal bijzondere duetten op en laat de zanger zich graag omringen door tekstschrijvers die hun vak verstaan. Vandaar nu de nieuwe samenwerking met Laurens van Wessel, die tekende voor de productie in de Wesco Studio en Frans Bauer heeft de tekst geschreven waarmee voor Kian Derry een langgekoesterde wens is uitgekomen.

Na singles als ‘Dichterbij’, ‘Jij straalt als een ster’, en zijn album ‘Onverwacht’ van vorig jaar, komt volkszanger Kian nu met een door Frans Bauer geschreven single: ‘Jij bent m’n fantasie’. Deze nieuwe vrolijke en uptempo single zal zeer in de smaak gaan vallen bij een nog groter publiek. De begeleiding door Frans Bauer en Laurens van Wessel is de ideale feedback voor Kian en dus zal deze samenwerking worden gecontinueerd ! 

De single is te verkrijgen via de bekende downloadportals en de bijbehorende videoclip is te bewonderen via Youtube.

Meer info over Kian Derry  kun je vinden via zijn facebookpagina.

Plugging en promotie: Jeanette de Wit Artiesten Promotie


Potentiele zomerhit voor Mike Molenmaker

 

Met zijn debuutsingle ‘Jij danst als een orkaan’ knalt Mike Molenmaker de zomer in. Geschreven en gecomponeerd door Frank van Etten, brengt Mike het zomerse gevoel binnen bij de luisteraars van dit geweldige lied.

Mike is nieuw in de muziek, nadat hij een carriere bij onder andere Defensie achter de rug heeft. De geboren Arnhemmer, 26 jaar, stort zich vol op het zingen en niet zonder succes.

Zijn lied, ‘Jij danst als een orkaan’ heeft alle potentie om een ware zomerhit te worden. Naast de pakkende tekst en melodie ondersteunen ook de klanken van gitaren en trompetten het zomerse gevoel bij dit lied. Niet voor niets is het al door RadioNL opgepakt en zal het vanaf 2 mei dagelijks te horen zijn op dit station.

De clip is geschoten door RTV Mediaproducties in de prachtige natuur van Nederland, waar ook het weer een zomersgevoel geeft aan dit lied.

De promotie is in handen van Artiestenpromotie www.artiestenpromotie.net