Plugging


RADIO/TV PLUGGING/SPOTIFY

 

Goede promotie is de sleutel tot succes. 

 

Daarom biedt Artiestenpromotie haar klanten persoonlijke plugging.

Het enthousiaste en ervaren team zal jouw muziek onder de aandacht brengen bij Landelijke, Nationale radio- en televisiestations, bij tal van piraten en artiestensites, regionale en publieke omroepen en ga zo nog maar even door.

 

Daarnaast hebben we directe toegang tot de dropboxen van de grotere zenders waaronder 3FM, Radio1, Radio 2 en Radio 5 & Sterren NL. De focus van onze promotie ligt in Nederland zeker ook op de grotere nationale zenders, waaronder 538, SlamFM, Veronica en 100%NL. Voor België ligt de focus op de VRT Studio Brussel & VBRO Radio.

 

Als plugger heeft Artiestenpromotie al jarenlange ervaring en daardoor zeer goede verkoopresultaten en veel airplay kunnen bemachtigen. Meerdere singles en albums die gepromoot zijn door dit sterke team stonden wekenlang genoteerd in de diverse Vlaamse en Nederlandse hitlijsten.

Artiestenpromotie doet de plugging voor zowel labels als eigenbeheer producties. Het materiaal wordt wel eerst gescreend. Artiestenpromotie probeert airplay te genereren bij bovenstaande omroepen/programma's en daarnaast wordt er gekeken of (indien gewenst) acties mogelijk zijn en of interviews ( live/telefonisch) kunnen worden geregeld met als doel een stukje extra aandacht aan de cd en de artiest te bewerkstelligen.

We zullen het nummer ( indien gewenst) ter download aanbieden bij download portals welke meetellen voor de TOP 100. 

Ook nog het volgende: De kosten die je maakt voor het laten pluggen zul je indirect weer terug gaan verdienen. Bijvoorbeeld door meer SENA-inkomsten, meer optredens of beter betaalde optredens en/of meer BUMA inkomsten.

 

 

Wat onderscheid ons?

 

Wij promoten vele genres in de muzieksector. In de afgelopen jaren hebben wij Blues - Pop - Rock en Nederlandstalige muziek onder de aandacht mogen brengen bij ons netwerk. Ons netwerk bestaat uit radiomakers,muziekjournalisten, tijdschriften, dag week en maandbladen en lokale regionale en landelijke radiozenders. Wij sturen ook je track dus niet naar 1000’en zenders die jouw track op voorhand al niet draaien i.v.m. het format van hun zender.

Hierdoor bereik je heel doelgericht de doelgroep waardoor je promotie zeer effectief is.

Neem voor meer informatie over persoonlijk pluggen of een van de andere opties  contact met ons op.


Digitale radio basis plugging

Dit pakket is financieel aantrekkelijk en verzorgen dit net als onze overige pakketten met veel zorg.

* 6 weken plugging

* Digitale Plugging &  Promotie van uw single houd in:

* Muziekbestand + Persbericht maken en digitaal versturen naar RTV zenders in Nederland,

  Belgie & Duitsland (Evt ook Engeland bij anderstalige singles)

* Muziekbestand + Persbericht digitaal versturen naar diverse internetradiostations in

Nederland, Belgie, Duitsland & Spanje

* Persbericht digitaal versturen naar persbureau's en muziek promotie bureau's

* Opname in onze Spotify playlist

* Interviews afspreken en inplannen bij radiozenders

Prijsopgave per mail


 * Tevens werken we samen met een videoclip maker, mogelijkheden daarover zijn ook bespreekbaar (prijs in overleg).


Spotify Promotie

Met reeds vele jaren ervaring in het pluggen van muziek gaan ook wij met onze tijd mee.

Digitaal pluggen vandaag de dag is zeer essentieel met name in Spotify

Door onze ervaring kunnen wij u optimaal helpen in het verzorgen van een doeltreffende Spotify promotie campagne.

Wij zullen er voor zorgen dat uw muziek onder de aandacht komt van diverse Spotify luisteraars, playlist curators en playlist samenstellers om zo op een organische manier een tevreden resultaat voor u te creëeren.

 

Aan de hand van deze marketing formule bieden wij promotie campagnes aan in diverse vormen.

Te denken aan 14, 30 of 60 dagen promotie.

 

Voor meer informatie gaan wij graag met u in gesprek


Het komt je niet zo maar aanwaaien!!!                Geschreven door Bert Kabelaar www.bert-kabelaar.nl

Ik ben door Jeanette de Wit van Artiestenpromotie gevraagd om mijn licht eens te laten schijnen over hoe sommige ambitieuze zangers en zangeressen denken dat het werkt in de artiesten wereld.

Ik pretendeer zeker niet de waarheid in pacht te hebben, er leiden meer wegen naar Rome, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik weet waar ik over praat. Ik heb in de loop van de tijd met veel facetten van dit wereldje te maken gehad en heb daarbij vaak met collega muzikanten, artiesten, theaterbureaus, producers etc. gesproken over het het reilen en zeilen ervan.

Even voor wie mij niet kent, ik heb decennia lang als zanger/gitarist met een populaire, veel geboekte coverband op het podium gestaan en daar met veel plezier altijd een goede boterham mee verdiend. De laatste jaren ben ik, op een aangenaam laag pitje, zanger/entertainer puur omdat ik dat leuk vind en speel tevens just for the fun met mijn oude makkers van “December” ook nog in band “The Fall”. Daarnaast ben ik me de laatste jaren gaan toeleggen op het schrijven van teksten en het maken van liedjes voor mijzelf en anderen iets waar tegenwoordig de meeste tijd in gaat zitten.

Wat ik als eerste kwijt wil dat staat ook al in de aanhef: “Het komt je niet zo maar aanwaaien”, iets wat ik in mijn loopbaan als muzikant ook heb ondervonden. Wil je iets bereiken dan zul je er voor moeten knokken, werk en succes komen niet vanzelf. 

Iedereen zal het met me eens zijn dat (een beetje) talent een eerste vereiste is als je een serieuze carrière ambieert in dit circuit.

Denk je zelf, gesteund door familie en bekenden, dat je best een aardig deuntje kunt zingen laat het dan ook eens beoordelen door iemand die verstand van zaken heeft en er een objectief oordeel over kan vellen dan weet je of je echt genoeg kwaliteiten bezit om er überhaupt aan te beginnen. Dat voorkomt een hoop teleurstellingen.

Ben je wel gezegend met genoeg talent dan betekent dat nog niet dat het allemaal vanzelf gaat, zeker niet als je er je beroep van wilt maken.

Een cd opnemen en een clipje maken en denken dat dan je bedje gespreid is, niet dus! 

Helaas gaat die gedachte bij menigeen ook nog eens gepaard met de veronderstelling zelf het beste te weten hoe het allemaal moet en hoe het werkt, daarbij niet gehinderd door elk gebrek aan ervaring.

Ervaring krijg je door veel op een podium te staan onder de meest uiteenlopende omstandigheden, daar word je als artiest gevormd en krijg je het nodige eelt op je ziel.

Een succesvol zanger/zangeres worden is zelfs vaak niet eens weggelegd voor de meesten met veel talent (zie TVOH etc.), laat staan voor degenen die het met minder moeten doen. En als er dan ook nog eens ik weet niet hoeveel anderen zijn die allemaal hetzelfde beoogde doel najagen zul je begrijpen dat je behalve talent en doorzettingsvermogen ook nog eens ontzettend veel geluk moet hebben om juist die ene te zijn die het wel gaat maken.

Om je ambities waar te maken moet je bereid zijn om een deel van je privé- en sociale leven in te leveren, je bent namelijk vaak op tijdstippen in de weer als anderen vrij zijn.

Maar het belangrijkste bij dit alles is naar mijn mening vooral dat je weet wat je wilt, iets doet waar je achter staat en waar je voldoening uit haalt.

Doe je het zoals dertien in een dozijn zangers/zangeressen het doen, blijf het dan vooral beschouwen als je hobby en beleef er plezier aan want het gaat je waarschijnlijk je geen glansrijke carrière opleveren.

Wil je vooruit dan zul je tijd, energie en geld moeten investeren om stappen te maken. Zoeken naar voor jou geschikt repertoire, demo’s en studio opnames laten maken, een boekingskantoor in de arm nemen, je liedje laten pluggen, onbetaalde promotie optredens doen etc. en dat alles geeft je nog niet de garantie dat het gaat lukken maar dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan om je droom te verwezenlijken.

Heb je niet genoeg talent of ben je niet bereid offers te brengen dan kun je achteraf alleen maar jezelf de schuld geven dat het niet gelukt is want een ander excuus is er niet.

Natuurlijk heb ik makkelijk praten:

ik moet en hoef niet meer zo nodig.(maar ik kan en mag gelukkig nog wel!)